Başkan Büyükakın çocuklarla buluştu Başkan Büyükakın çocuklarla buluştu

için beklenen gün yaklaşıyor. heyecanla için beklemeye devam ediyor. Yaklaşık 12.3 milyon kişinin Ocak'ta değişecek. Ocak'ta hem hem de artacak. Üçüncü bir ile de emekli doktorlar için ekstra ödeme yapılacak.

4 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5.31, memur emeklilerine ise yüzde 4.31 zam oluştu. Kasım ve Aralık enflasyonuna göre bu oranlar artacak ya da azalacak.Ayrıca tüm emeklilere verilen, maaşın yüzde 4'ü-5'i oranındaki ek ödemenin tutarı da yeni aylıklar üzerinden hesaplanacağı için yükselecek.

Emekli doktorlar için bu yılın başında başlayan ilave ödeme de artacak. Uzmanların ilave ödemesi 2 bin 353 liradan 2 bin 455 liraya, uzman olmayanların da bin 877 liraya çıkacak. İlave ödemeden, aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlar yararlanabiliyor. Emekli doktorlar, sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmaya başlarlarsa ilave ödemeleri kesiliyor. Eğer doktor vefat etmişse, ilave ödeme, hak sahibi yakınlarına veriliyor. Aylık bağlama oranlarına göre ödeme yapılıyor.

https://www.sabah.com.tr