ADANA - Ömer Yıldız

Adana'nın en kalabalık caddelerinde, fiziksel engeline rağmen elindeki baskülle ailesinin nafakasını kazanmaya çalışan Nuri Berkay, kimseye muhtaç olmadan 3 evladını okutmanın mücadelesini veriyor.

Merkez Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi'ndeki evinden her sabah çıkarak kentin çeşitli yerlerine giden Berkay, 30 liraya aldığı baskülle günde 12 saatten fazla sokaklarda gezerek insanları tartıyor.

Yıllık 3 bin lira olan evinin kirasını peşin ödeme zorunluluğu da bulunan Berkay, tüm güçlüklere rağmen mücadelesine devam ediyor.

"Dilenci değilim"

Zorlanarak konuşan, kısmi görme ve yürüme engeli bulunan Berkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 aylıkken ateşi yüksek olduğu halde iğne yapılması sonucu felçli kaldığını belirtti.

Berkay, "Yine de Rabb'ime şükürler olsun. Çocuklarıma bakmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Cadde ve sokaklarda elinde baskülle yürüdüğünü görenlerin ya da zabıta ekiplerinin kendisini dilenci sanmasından yakınan Berkay, "Beni bilmeyenler yanlış anlıyor. İnsanlar beni dilenci sanıyor ama dilenci değilim. Bir baskülüm var, onunla para kazanmaya çalışıyorum. Kimseden zorla para istemiyorum." dedi.

Kaynak: AA