Elektrikli araç ve süt motorunun birlikte pil yahut yalıtım motoru da içeren hibrit araçların satışının, 2020 yılına denli evren genelinde 17 milyon tam sayı bulacağı belirtildi.

Juniper Research araştırı şirketinin tutanağına göre, elektrikli taşıt üreticilerinin vasıtaların menziline odaklanması, bu kimse vasıtaların satışını ve kullanılmasını müspet yönde etkileyecek.

Benzin ve mazotlu araçlarla yarışabilmek hesabına elektrikli ve melez vasıtaların gidişat mesafesinin artırılmasına evleviyet sağlayan yetiştirici şirketler sayesinde, 2020'de yollarda 17 milyon elektrikli ve melez taşıt olacak.

ABD sektörde başı çekiyor

Raporda, elektrikli ve melez vasıtaların satı rakamları, ikinci kere yükleme gerektirmeden gidişat mesafesi ve firmaların plan bazında planladıkları yenilikler cezaevi uğrunda bulundurularak, sektörde önde mevrut üreticiler de sıralandı.

Satış sayıları ve rakiplerine uyarınca yüksek gidişat mesafesi yardımıyla ABD'li Tesla firması önceki tam toprak alırken, Alman BMW ve Japon markası Nissan onu izledi. Sıralamaya göre, ABD'li taşıt üreticileri Chevrolet ve Ford da önceki beşte toprak aldı.

Kaynak: AA