Dün Çağlayan Adliyesi'nde Taksim olaylarına destek eylemi yaptıkları için polis müdahalesine maruz kalan avukatlar gözaltına alınmıştı. Avukatlar, adliyenin üst katlarında toplanarak alkış ve sloganlarla giriş kata inmiş "Her yer Taksim her yer direniş" sloganı atan avukatlara, polis ve çevik kuvvet polisi müdahale etmişti. Gözaltına alınan Avukatlar gece saatlerinde serbest bırakıldı.
 

Edirne Barosu Avukatları, dün Çağlayan Adliyesi’nde Avukatların gözaltına alınması ile ilgili bir basın açıklaması yaptılar. Baro Başkanı Özgür Yıldırım, yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Çağlayan Adliyesi’nde meslektaşlarımıza karşı gerçekleştirilen fiili saldırıları ve hukuka aykırı gözaltıları esefle kınıyoruz. Bu saldırılar hem mesleğimize hem Halkımıza karşı yapılmıştır.
Çünkü Avukatlar, ‘Halkın hak arama özgürlüğünün temsilcileridir’! Avukata saldırı yurttaşlık hakkına saldırıdır.
Halkın hak arama özgürlüğüne, yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunmaya ve meslektaşlarımıza yönelik bu saldırıların içinde doğrudan veya dolaylı olarak bulunan her şahıs hukuk ve adalet önünde bunun hesabını er ya da geç çok ağır bir şekilde ödeyecektir. 
Cumhuriyet Savcılarını ivedilikle göreve davet ediyoruz. 
Cumhuriyetin Avukatları her zamanki kararlılıklarıyla Cumhuriyetimize ve Hukuk Devletine sahip çıkmaya devam edeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devletidir. Polis Devleti olamaz. Türkiye Cumhuriyeti’ni polis devletine çevirmek isteyen çevrelerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. 
Savunma susmaz! Savunma Susturulamaz!
Savunma herkes için vardır!
Çağlayan Adliyesi’ne, İstanbul Barosu’na, tüm meslektaşlarımıza, Taksim’de ve ülkemizin her köşesinde temel hak ve özgürlüklerine sahip çıkmak için demokratik bir şekilde vatandaşlık haklarını kullanan Yurttaşlarımıza ve Türkiye’ye selam olsun.

Basın açıklamasının ardından avukatlar alkışlar ve sloganlar ile yaşanan olayları protesto ettiler.

Kaynak http://www.edirnetv.com/haber/baro-gozaltilara-tepki-gosterdi