İSTANBUL

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü ve Dünya Petrol Konseyi (WPC) Türk Milli Komitesi Başkanı Besim Şişman, gelecek yıl İstanbul'da düzenlenecek 22. Dünya Petrol Kongresi (WPC) için kayıtların başladığını açıkladı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 23. Dünya Enerji Kongresi'nde konuşan Şişman, 9-13 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek kongrenin dünya liderleri, bakanlar, üst düzey yöneticiler ve enerji uzmanlarını bir araya getireceğini söyledi.

Şişman, Dünya Enerji Kongresi'nden dersler çıkardıklarını ve 2017'de iyi bir organizasyon için çabaladıklarını ifade etti.

Türkiye’nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri içerisinde enerji artışının en hızlı yaşandığı ülke olduğunu hatırlatan Şişman, "Türkiye artan enerji talebinin karşılanması için yerli kaynaklarını en makul şekilde kullanmaya çalışırken, jeopolitik konum avantajıyla gelecek yıllarda hayata geçecek projelerle bölgesinin önde gelen enerji koridoru ve terminali olma rolünü pekiştirecek." dedi.

Şişman, Türkiye'nin kazan-kazan ilkesine dayalı enerji politikasıyla bulunduğu bölgenin huzur ve refahı konusunda sorumluluk üstlendiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"WPC için kayıtlar bugün başladı. Kongrenin önemli isimlerini bir araya getirerek sektörün geleceğinin şekillenmesinde öncü bir rol üstleneceğine gönülden inanıyorum ve tüm ilgilileri kayıt konusunda erken davranmaları ve makale yollamaları için destekliyorum. Ev sahibi ülke sponsoru TP olarak misafirlerimizi İstanbul’da ağırlayacak olmanın heyecanını taşıyoruz.

'Enerji Geleceğimize Köprüler (Bridges to our Energy Future)' temasıyla sektörü doğrudan veya dolaylı etkileyen ekonomi, teknoloji, işbirliği gibi bütün bileşenlerin bütüncül yaklaşım ile ele alınacağı 22. Dünya Petrol Kongresi şirketlere ve ülkelere yeni dönemdeki stratejik pozisyonlarını güçlendirecek yeni kararlar almalarına yardımcı olacak. Sektörün tüm paydaşlarını 9-13 Temmuz 2017’de 22. Dünya Petrol Kongresi’ne İstanbul’a bekliyoruz."

WPC Genel Direktörü Pierce Riemer de kongrede sunulmak üzere özet makale gönderimi için son tarihin 31 Ekim'e uzatıldığını belirterek, "Bugüne kadar binden fazla makale özeti başvurusu oldu ve son güne kadar daha pek çok başvurunun olmasını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Murat Temizer

Kaynak: AA