E-Nabız (Kişisel Sağlık Sistemi) üzerinden COVID-19 AŞI ONAM FORMU uygulaması başladı …

Sağlık Yönetimi Bilim Uzmanı Dr. Feza Şen ve AdaletBiz.Com Yazarı Av. Arb. Ümit Erdem, MedikalAkademi’de “KoronaVirüs & TeleTıp Uygulamaları ve Sağlık Hukuku” başlığı ile 25.04.2020’de yayınlanan ortak röportajlarında; TeleTıp uygulamalarının güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditleri üzerine görüşlerini bildirmişlerdi.

Pandemi’nin ilk günlerinde Instagram üzerinden, sonrasında ise, MedikalAkademi Webinar’dan yayınlanmakta olan, Dr. Feza Şen ile Av. Arb. Ümit Erdem tarafından hazırlanıp sunulan, geçtiğimiz günlerde 29uncusunun gerçekleştiği “Tıp Hukuku Söyleşileri” Programı’nın ilki olan, 25.04.2020 tarihli ve “Korona Günleri’nde TELETIP” başlıklı canlı yayın programının çıktılarından biri, hatta ilki olarak; “E-Nabız sistemi üzerinden Aydınlatılmış Onam alınabileceği” önerilmiş idi.

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi

Dr. Feza Şen ile Av. Arb. Ümit Erdem; 03 Mayıs 2020 tarihli “Online Hekimlik ve Hasta Hakları”, 10 Mayıs 2020’deki “Online Hekimlik, Hekim Hakları ve Sorumlulukları” ve de 17 Mayıs 2020 tarihindeki “E-Sağlık’ta İdarenin Sorumluluğu” başlıklı canlı yayınlarında da aynı talep, ihtiyaç, beklenti ve çağrılarını iletmişler idi.

Aşı uygulamasının ilk günlerinde, E-Nabız (Kişisel Sağlık Sistemi) üzerinden İNAKTİF COVID-19 AŞI UYGULAMASI BİLGİLENDİRME ve ONAM FORMU uygulaması başlamış oldu.

Uygulama ve konu ile değerlendirmelerde bulunan, “Tıp Hukuku Söyleşileri” Programları’nın Moderatörü, Sağlık Yönetimi Bilim Uzmanı Dr. Feza Şen; “Aklın yolu birdir, dünyaya örnek bir E-Nabız uygulamamız olduğu için bu öneriyi yapmıştık, çağrımızın aşı uygulaması ile başlamasını aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nın TeleTıp uygulamalarına da olumlu baktığının işareti olarak görmek lazım”  şeklinde konuştu.

AdaletBiz.Com Yazarı Av. Arb. Ümit Erdem ise; “Nisan ayında önerdiğimiz hususun şimdi, aşı uygulamaları ile gündeme gelmesini çok olumlu bulduğunu” ancak 19.01.2021’de AdaletBiz.Com’da yaptığı “TeleTıp Mevzuatı’nda Geç Kalıyoruz!” çağrısının da güncelliğini koruduğunu, TeleTıp Kanunu’na ihtiyaç olduğunu beyan etti.

EK: İNAKTİF COVID-19 AŞI UYGULAMASI BİLGİLENDİRME ve ONAM FORMU