Samsun'un Vezirköprü İlçesi Darıcayalanı Köyü'nde N. Ç. ve eşi A. Ç. 'nin bir sahipsiz köpeği sopayla döverek öldürmesi hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Haklarında soruşturma açılan N. Ç. ve A. Ç. 'ye Çevre İl Müdürlüğü tarafından, hayvanları koruma kanunu gereğince 400 lira para cezası verildi.

Vezirköprü İlçesi'ne 60 kilometre uzaklıktaki Darıcayalanı Köyü'nde meydana gelen olayda iddiaya göre, N. Ç. ile eşi A. Ç. evlerinin önüne gelen köpeği sopayla vurarak öldürdü. Bunu gören Şeref Bilir de cep telefonuyla bunu görüntüleyip bir sosyal paylaşım sitesine koydu.

Görüntüyü izleyen hayvanseverler, ayağa kalktı. Havanları koruma dernekleri de bu duruma tepki gösterdi. HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Samsun Temsilcisi Gül Turan, bunun bir vahşet olduğunu ve sessiz kalmayacaklarını dile getirdi. Konuyu valiliğe ilettiklerini ve yetkili makamların gereğini yerine getirecekleri konusunda söz verdiğini söyleyen Turan, hafta içerisinde köye giderek oradaki diğer köpeklerin durumlarını gözden geçireceklerini anlattı.

Bu arada köpeği döven karı-kocaya da Çevre İl Müdürlüğü, hayvanları koruma kanunu gereğinde toplam 400 lira para cezası verdi. Cep telefonuyla görüntüyü çekip daha sonra internet ortamında paylaşan Şeref Bilir, 2 kişinin yaptığı bir olayın bütün köye mal edildiğini belirterek, "Bu kişiler benim dayım ve eşi olur. Daha önce de köpeklerini dövüyordu. Kendisini bir çok kez uyardım. Ben de artık dayanamadım ve gizlice cep telefonuyla çektim. Gelen tepkiler üzerine dayım ve eşi de köyü terk etti" diye konuştu. Öte yandan bazı internet sitelerinde köyün adının Alan Köyü olarak geçmesi de tepkilere neden oldu. Alan Köyü Muhtarı 28 yaşındaki Ali Demir'i arayan hayvanseverlerin tepkilerini dile getirmesine şaşırdığını söyledi. Demir, "Herkes bizi arıyor. Bize tepki gösteriyor. Olayın yaşandığı köy Darıcayalanı Köyü. Bizim köyümüzün adı ise sadece Alan. Bir yanlış anlaşılma oluyor. Bizde gerekli açıklamayı yapıyoruz" dedi.

- Samsun (Doğan Haber Ajansı)