ANTALYA

Antalya'da 92 yaşındaki Döndü Tozlu'nun yaşlılık maaşından biriktirdiği bin lirayı Mehmetçik Vakfı'na bağışlaması duygulandırdı.

Serik ilçesinde kendisine ait evde yalnız yaşayan Döndü Tozlu, Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatına destek vermek istedi. Bu nedenle Döndü Tozlu, yaşlılık maaşını Mehmetçik Vakfına bağışlamaya karar verdi.

Biriktirdiği bin lirayı Vakfa bağışlayan Tozlu, Serik Kaymakamı Haluk Şimşek'i makamında ziyaret etti.

Duygulanan Kaymakam Şimşek, "Söyleyecek bir söz bulamıyorum. Döndü teyze devletimizin kendisine vermiş olduğu yaşlılık maaşını biriktirip Türk Silahlı Kuvvetlerimize bağışlamıştır. Mehmetçik'in operasyonlarından çok etkilenince böyle bir örnek davranış sergilemeye karar vermiş. İşte Türk milleti bu, Türk anası bu." dedi.

Döndü Tozlu da Mehmetçik için bir şeyler yapmak istediğini dile getirdi. Bunun için maaşını seve seve bağışladığını anlatan Tozlu, " Askerimizin Zeytin Dalı Harekatı'ndan çok duygulandım. Devletin bana verdiği yaşlılık maaşını ben de devletimin askerlerine bağışlıyorum. Allah onları korusun." diye konuştu.

Ziyaret sırasında Tozlu'ya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Ece de eşlik etti.

Muhabir: Servet Tümer

Kaynak: AA