Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin ikinci tur oylamasında 373 kabul oyu çıktı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Anayasa değişikliği teklifinin birinci maddesinin kabulü için yapılan oylama sonucunu açıkladı. Buna göre, ilk madde için 373 kabul, 138 ret, 8 çekimser, 9 boş ve 3 geçersiz oy kullanılırken toplam 531 oy kullanıldı. Oylama sonuçlarına göre dokunulmazlık teklifiyle ilgili ikinci turda ilk madde 373 oyla kabul edildi.

BİNALİ YILDIRIM OY KULLANIRKEN MİLLETVEKİLLERİYLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Laiklik tartışması üzerine Genel Kurul salonunu terk eden CHP'li milletvekilleri oylama başladığında salona geldi. Başbakan adayı Binali Yıldırım, oy kullanırken milletvekilleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.

DAVUTOĞLU'NA YOĞUN İLGİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu da oyunu kullandıktan sonra kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen milletvekilleriyle poz verdi. Davutoğlu, kendisine yoğun ilgi gösteren milletvekilleriyle bir süre sohbet etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de oy kullandıktan sonra kulise geçti. Oy kullanma işlemi sırasında AK Partili bazı milletvekilleri ile HDP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandığı görüldü.

Kaynak: DHA