Ankara- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger'in soru önergesini Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazısıyla yanıtladı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hakkında tutuklama müzekkeresi bulunan Cafer Erçakmak'ın ölüp ölmediğinin tespiti hususunda, başsavcılıklarınca, adı geçene ait olduğu iddia edilen mezarın 15 Temmuz 2011 tarihinde açıldığını belirtti.

Ölüden alınan kan doku ve sternum kemiği ile adı geçenin oğlu ve eşinden alınan kan örneklerinden gerekli DNA incelemesi için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiğini kaydeden Adalet Bakanı, yapılan DNA incelemesi sonucunda Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesinin 6 Ekim 2011 tarihli yazısıyla, yüzde 99,99 ihtimalle ölenin, kan örneği alınan kişinin babası olabileceğinin tespit edildiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de, Sivas Madımak Oteli yangın sanıklarından olan ve oğlu Ergün Erçakmak tarafından bir sağlık merkezinden alınan ölüm raporu ile otopsi yapılmadan defin işlemi gerçekleştirilen Cafer Erçakmak'ın kimlik tespitinin yapılabilmesi için Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararına istinaden kabri açılarak alınan doku örneklerinin yüzde 99,99 Cafer Erçakmak'a ait olduğunun Adli Tıp Kurumu raporuyla teyit edildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı, şöyle dedi:
"Ayrıca şahsın yakalanması amacıyla 25 Ocak 1994 tarihinde Kırmızı Bülten çıkartıldığı ve 1993-2011 tarihleri arasında yurt dışına giriş-çıkış kaydına rastlanılmadığı anlaşılmıştır."


cumhuriyet