BİTLİS - Şener Toktaş/Ahmet Okur

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı önünde yaşananlar, Dr. Gökhan Eyüpoğlu'nun kamerasına yansıdı.

Darbecilerin TRT binasını basarak korsan bildiri okutmasının ardından kız kardeşinin İstanbul'daki evinden çıkarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na giden Eyüpoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını kamerayla kaydetti.

Yeni ortaya çıkan görüntülerde, darbecilere karşı koymak için tankın üzerine çıkan ve yürüyen vatandaşlar ile Eyüpoğlu'nun yaralı bir askere yaptığı müdahale yer alıyor.

"Kardeşlerimle helalleşip evden çıktım"

Eyüpoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl tayininin çıkmasını beklediği için İstanbul'daki kız kardeşinin yanına yerleştiğini söyledi.

15 Temmuz gecesi askeri hareketlilik yaşandıktan sonra tedirgin olduğunu ifade eden Eyüpoğlu, "Ardından TRT'de bildiri yayınlandı. O bildiri yayınlanır yayınlanmaz 30-40 yıl geriye götürüldüğümüzü hissettik. Bir şekilde bir şeyler yapma gereğinin olduğunu düşündük. Kardeşlerimle helalleşip evden çıktım. Arabama binip Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittim. Vatandaşlar da orada toplanmaya başlamıştı." dedi.

"Tankların önüne geçmeye başladık"

Havalimanına gittiğinde tankların ve zırhlı araçların oraya yığıldığını ve Sabiha Gökçen'in içine doğru manevra yapıldığını gördüğünü aktaran Eyüpoğlu, vatandaşlarla bu araçların önüne geçerek durdurmaya çalıştıklarını ifade etti.

O sırada orada bulunan bir tanktan bir el silah sesi geldiğini anlatan Eyüpoğlu, şöyle konuştu:

"Tankta bir askerin kendisini vurduğu bilgisi geldi. Acil tıp uzmanı olmam dolayısıyla tanka gittim. Asker tanktan çıkarıldı. Müdahale ettiğim askerin başında ciddi bir yaralanma vardı. Daha sonra onu hızla havalimanının giriş alanına götürmeye çalıştık. Işıkta daha iyi bakacağımızı düşündük. Havalimanının ambulansını çağırdık. Askeri ambulansa teslim edip hastaneye naklini sağladık. Maalesef vefat etti. Yaralı askerin bulunduğu tanktaki diğer askerlerin, 'askerin intihar ettiği, darbeyle ilgili kendisine ateş etmesi emri geldiğini ve buna uymadığı' yönündeki ifadeler sosyal medya ve basında yer almıştı. Kendisini vuran askerin ismi Ferhat Daş'tı."

"Halkımız sahip olduğu mayayla ülkesini savundu"

Havalimanına giderken aracında pansuman ve tıbbi malzemeler yer aldığını ifade eden Eyüpoğlu, ufak çapta yaralanan, düşen ve fenalaşanlara ilk müdahalede bulunduğunu kaydetti.

Eyüpoğlu, o gece Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın televizyonlardan insanlara darbeye karşı sokağa çıkma çağrısı yaptığını anımsattı.

Bu çağrının çok doğru olduğunu dile getiren Eyüpoğlu, "Birçok ülkede askeri darbeler ve askeri olaylar var. Bakıyoruz ki boş verin sokağa çıkmayı, halk bir tepki bile gösteremiyor. Ama halkımız o gece hem refleks olarak hem de sahip olduğu mayayla ülkesini savundu." diye konuştu.

Eyüpoğlu, darbe girişiminden 15 gün sonra Bitlis Devlet Hastanesine atandığını, darbenin püskürtülmesi ve şehitler sayesinde bugün rahat ve özgür şekilde halka hizmet ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA