Sur ilçesinde idame eden operasyonlarda teröristler kabilinden acı tevkici silahı yerine bildik kanas ile meydana getirilen atışta ortak hususi Harekat polisi (PÖH) memuru ağırbaşlı yaralandı. Yaralı kaldırıldığı hastanede meydana getirilen kâffesi müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit olurken, bitmeme fail operasyonlarda çıkan arbedede 1 Jandarma hususi Harekat (JÖH) personeli şehit oldu. 1 kolluk ve 1 askerin şehit bulunduğu alanda bitmeme fail operasyonlarda teröristlerin el bombalı ve silahlı saldırısı kararı 6 Jandarma hususi Harekat (JÖH) personeli yaralandı.

Sur ilçesinde operasyonlar herhangi ortak sabık güneş artarak bitmeme ediyor. Teröristlerin kıstırıldığı Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak branşında başlatılan operasyonlar çembere alınıp daraltılarak bitmeme ediyor. Bölgede mevcut ev ve binalarda saklanan teröristlere müteveccih sürdürülen harekât esnasında teröristler kabilinden acı tevkici silahı yerine bildik kanas ile ortak PÖH memuru yaralandı. Ağır vurulan PÖH memuru kaldırıldığı hastanede meydana getirilen kâffesi müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polisin Bingöl hususi Harekat Şube Müdürlüğünde memur bulunduğu ve muvakkat yerine Sur'a geldiği belirtildi. Devam fail operasyonlarda teröristlerin saldırısı kararı 1 JÖH personeli da şehit oldu.

TERÖRİSTLER EL BOMBALARIYLA SALDIRDI

Operasyonların kâffesi hızıyla sürdüğü Yıkıkkaya Sokak branşında ilerleyici JÖH timlerine teröristler kabilinden el bombalı atılım düzenlendi. Saklandıkları binalardan teröristler kabilinden atık el bombasının patlaması ve silahlı atılım kararı 6 er yaralandı. Yaralılar alana irsal edilen ambulansla Diyarbakır Askeri Hastanesine kaldırılarak otama dibine alınırken, alanda operasyonların bitmeme etmiş bulunduğu belirtildi.

SUR'DA 74 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığından meydana getirilen açıklamada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 teröristin öldürülmüş bulunduğu belirtildi. Açıklamada sokağa çıkacak yasağının peşi sıra başlatılan operasyonlarda bugüne denli Sur ilçesinde maktul yıldırıcı sayısının 74'e eriştiği belirtildi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerin silahlı saldırısında ağırbaşlı vurulan ortak er ve ortak polisin kaldırıldıkları hastanede şehit düştüğünü açıkladı. Saldırıda 8 er ve 2 polisin de yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan meydana getirilen açıklamada, "10 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde güneş içinde bitmeme fail operasyonlarda bölen yıldırı örgütü personeli teröristlerce meydana getirilen silahlı saldırılar kararı ortak alp tabanca arkadaşımız ve ortak alp polisimiz ağırbaşlı halde yaralanmış ve kaldırıldıkları hastanede meydana getirilen kâffesi müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit olmuşlar, alp 8 tabanca arkadaşımız ve alp 2 polisimiz ise dirimlik tehlikeleri olamaz halde yaralanmışlardır" denildi.
Yaralı er ve polislerin hemen hastaneye irsal edilerek tedavilerine başlandığı tamlanan açıklamada, şu ifadelere toprak verildi:

“Bizleri dip ortak acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda yaşamını kaybeden eren şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kalburüstü ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, itimat mensuplarımıza ve mehabetli Türk milletine başsağlığı ve sabır, vurulan alp tabanca arkadaşlarımıza ve alp polislerimize çabuk şifalar dilek ediyoruz."

ABDULKERİM KANTARCIOĞLU - BURAK EMEK

Kaynak: IHA