Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından meydana getirilen açıklamada, Uzman Çavuş Mehmet Sait Çelik'in yıldırı örgütü PKK mensuplarınca martir edilmesinin arkası sıra başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Soruşturma kapsamında vakayla ilgileri bulunduğu değerlendirilen O.O, M.D, M.İ, M.H.E, S.K, Y.Ç, A.İ, R.B, D.Ç. ve suça sürüklenen bebek Ö.U. iktisap etmek kabilinden 10 bireyin gözaltına alındığı bildirildi.

İfadeleri tahsil edilen şüphelilerden M.İ, R.B. ve D.Ç'nin 'silahlı yıldırı örgütüne örgen olma', 'tehlikeli maddeleri bulundurma ve el değiştirme' ile 'terör örgütü propagandası yapma' iddiasıyla adli arama hükümlerinin uygulanması talebiyle, başka şüpheliler O.O, M.D, M.H.E, S.K, Y.Ç, A.İ. ve Ö.U'nun ise 'kasten öldürme', 'silahlı yıldırı örgütüne örgen olma', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'tehlikeli maddeleri bulundurma ve el değiştirme' iddiasıyla tutuklanmaları isteğiyle nokta mahkemeye gönderme edilmiş bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere toprak verildi:

'Sorgularının arkası sıra şüphelilerden D.Ç, R.B, M.İ. adlı 3 insan için ait gönderme maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından adli arama hükümlerinin uygulanmasına, suça sürüklenen bebek Ö.U. ile şüpheliler Y.Ç, M.D, S.K, M.H.E, O.O, A.İ, adlı 7 insan için ise ait gönderme maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına değişmeyen verilerek konumlarına akıllıca gizli ukubet yürütüm kurumuna gönderilmişlerdir.'

Kaynak: AA