DİYARBAKIR

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, terör operasyonlarının sona erdiği Sur ilçesinde terör mağduru halk ve esnaf ile iftar programı düzenledi. Terör operasyonlarının tamamlandığı Sur ilçesinde bir otelde düzenlenen iftar, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı, dualar edildi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, programda yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da huzur ve güven ortamının sağlanması adına güvenlik birimlerinin büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdüğünü söyledi.

Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından kurulan barikat, yerleştirilen patlayıcılar ve kazılan çukurların bertaraf edildiğini belirten Aksoy, bölgede yeniden huzur ve güvenin sağlandığını aktardı.

Barikatlar ve çukurların en çok Diyarbakır halkına ve Sur esnafına zarar verdiğini ifade eden Aksoy, "Diyarbakır halkı teröre prim vermemiştir. Terör örgütüyle arasına mesafe koymuştur. Yapılan bu faaliyetleri asla doğru bulmadığını net bir şekilde ortaya koymuştur. Teröre destek vermeyen Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Devletimiz, polisimiz, askerimiz vatandaşı için var. Halkın huzur ve güvenliği için var. Onun için sizlerin huzur ve güvenliği bizim için en önemli konudur." dedi.

"Sur'un yeniden inşası çalışmalarına başlandı"

İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan da vatandaşlarla bir araya gelmekten memnun olduğunu söyledi. Sur ilçesinde terör olayları nedeniyle sıkıntılı günler yaşandığını kaydeden Taşdan, operasyonların ardından huzur ve güven ortamının yeniden sağlandığını vurguladı.

Terör operasyonları sırasında esnaflardan büyük destek gördüklerini belirten Taşdan, burada güveni tesis etmek için polislerle görev aldıklarını anımsattı. Bu operasyonlar esnasında askeri birliklerin de yardımıyla Sur'u terör belasından temizlediklerini kaydeden Taşdan, şöyle konuştu:

"Bu esnada en büyük sıkıntıyı Sur esnafımız çekti. Aylarca dükkanlarını açamadılar. Bırakın müşteri gelmesini kendileri bile gidip dükkanlarının kepenklerini kaldıramadılar. Biz burada vatandaş ve esnafımızın güvenliğini sağlamak için çalışırken en büyük destekçimiz de burada çalışan esnaf kardeşlerimiz oldu. Bize her zaman kapılarını açtılar. Dar ve kıt zaman içerisinde bizleri misafir ettiler. Kimi zaman bir kap çorbayla kimi zaman bir bardak çayla arkadaşlarımın yanında her zaman destek oldular. Allah'a şükür ki o günler geride kaldı. Şimdi Sur'un yeniden inşası çalışmalarına başlandı."

Muhabir: Süleyman Umut Gürhan

Kaynak: AA