TBMM - Meltem Öztürk

Diyanet İşleri Başkanlığının 2018 yılı bütçesi için hazırladığı tasarıda, gelecek yıla yönelik hedeflere de yer verildi.

Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki Strateji Geliştirme Başkanlığı, 2018'de "Türkiye'de dini hayat araştırması" yapacak. Ayrıca başkanlık, 2017-2021 stratejik planı gereği verilecek hizmetler ile yaygın din eğitiminden memnuniyet araştırmalarını da hayata geçirecek.

Farkındalığı artırmak amacıyla din görevlilerine toplumsal sorunlar konusunda özel eğitim verilecek.

Başkanlık, yurt içi ve yurt dışı camileri tanıtan, görsel içeriklere sahip tarihi camilerin 3D görüntülerini içeren sayfa oluşturmayı planlanıyor.

Çocuklara ve gençlere yönelik web sayfaları, hadis portalı, Hz. Muhammed ile ilgili özel sayfalar, elektronik kütüphane kapsamında e-yayınlar hazırlanması da gelecek yıl planlanan çalışmalar arasında bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, mobil uygulamalar kapsamında çocuklara yönelik oyun, namaz gibi dini uygulamaları geliştirecek, dua, Hz. Muhammed, hadislerle İslam, İslam ansiklopedisi gibi elektronik kütüphane kapsamında e-yayınlar yapacak. Mevcut uygulamalar yeni versiyonlarla güncellenecek. Ayrıca, mobil uygulamalar Windows marketlerde zenginleştirilecek.

Kaynak: AA