Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 85 sanığın yargılandığı davada Ogün Samast, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in de aralarında bulunduğu (ana dava dosyası) 9 sanığın dosyasının bir kısım suçlamalarla ilgili zaman aşımının dolması ihtimali bulunduğunu gerekçesiyle ayrılmasına karar verildi. Ayrılan dosya savcının görüşünü (mütalaasını) açıklaması için savcılığa gönderildi. Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’inde arasında bulunduğu 4 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma 4-5-6 Eylül’e ertelendi.

HaberTürk muhabiri Serdar Kulaksız’ın haberine göre; İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ara karar açıklandı. Mahkeme, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ogün Samast’ın da arasında bulunduğu, ana dava dosyası 9 sanığının dosyasını gelinen aşama, bir kısım suçlamalarla ilgili zaman aşımı riski göz önüne alınarak ayrılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, ayrılan dosya ile ilgili olarak esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine hükmetti.

GÖRÜNTÜLER TÜBİTAK’A GÖNDERİLECEK

Mahkeme, bazı sanık jandarma görevlilerinin olay yerinde olduğu iddialarına yönelik olarak cinayet gününe ait görüntülerin iyileştirilmesi çalışmalarının yapılması için TÜBİTAK’a gönderilmesine karar verdi. Görüntülerde iyileştirme yapıldıktan sonra ham kayıtları ve sanık fotoğrafları da eklenerek görüntülerde geçen şahısların fotoğrafları gönderilen sanıklar olup olmadığı konusunda rapor düzenlenmesi için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilmesine hükmedildi.

VALİ YARDIMCI TANIK OLARAK DİNLENECEK

Mahkeme heyeti, bir sonraki celse aralarında dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergün Güngör’ün de arasında bulunduğu 7 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Bir önceki celse tanık olarak dinlenmelerine karar verilen MİT Müsteşarlığı görevlileri Hüseyin Kubilay Günay, Özel Yılmaz ve Handan Selçuk ile daha önce dinlenmesine karar verilen Ahmet Köksoy hakkında MİT Müsteşarlığı’na yazılan yazı cevabın beklenmesine, olumlu görüş bildirildiği takdirde dinlenilmeleri hususunda gerekli işlemlerin yapılmasına da karar verildi.

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

TUTUKLULUKLARININ DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Davanın tutuklu sanıkları Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Muharrem Demirkale ve Ercan Gün’ün tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.