ANTALYA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanlığınca düzenlenen 'Mahalle Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terörle mücadelede kararlı olduklarını, kökünü kazıncaya kadar terörü dağlardan ve şehirlerden temizleyeceklerini söyledi.

'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza atan bazı akademisyenlerin kendisine ulaştığını ifade eden Çavuşoğlu, 'Birçoğu da sonra bize telefon açtı, SMS attı. 'Ne olur kusura bakmayın, biz okumadan attık.' Siz zaten okumadan yazmadan aydın geçiniyorsunuz. Okumadığınız, bilgilenmediğiniz şeye nasıl imza atarsınız? Yani aydın görünmek için toplumdan farklı olmaya çalışıyorlar' dedi.

Herkesin gerçeği gördüğüne dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

'Operasyonlar söylediğim gerçeklikte yapılıyor, bunlar aydın olabilmek için yalan söylüyorlar. Dürüst değiller, yani PKK'ya yapılan bir operasyonu Kürtlere yönelik bir katliam gibi göstermek yalancılıktır. Açık söylüyorum, isterse dava etsinler. Bunlar dürüst değil, yalancılardır. Şimdi geri dönmeye çalışıyorlar, 'okumadan attık, yanlış yaptık'. Bir kere ilkeli olacaksınız, dürüst olacaksınız' diye konuştu.

'Sen CHP'nin başına nasıl geldin'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35'inci Genel Kurultayı'nda yaptığı konuşmaya değinen Çavuşoğlu, 'Bu genel başkan geçinen kişi, dün Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etti, 'diktatör bozuntusu' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan bu makamlara gökten inmedi. Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı olurken CHP'yi yenerek, halkın desteğiyle CHP'nin elinden belediyeyi alarak kazandı. Diktatör arıyorsanız kendi partinize ve geçmişinize bakın. Bizim geçmişimizde böyle bir anlayış yok' dedi.

'Peki siz neyin bozuntususunuz' sorusunu yönelten Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Onun üslubuyla söylüyorum. Bir çok cenahtan 'Bunu size yakıştıramadım' diyecekler ama onların üslubuyla karşı sorular soruyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu sen CHP'nin başına nasıl geldin? Bir kaset kurgusuyla gelmedin mi? Şimdi siz bir kaset bozuntusu mu oluyorsunuz yani. Peki Güneydoğu'da kadim şehirlerimize PKK'lılar çukur kazdılar, Sayın Kılıçdaroğlu bunlara 'arkadaşlar' dedi. Yani ne olur, Sayın Kılıçdaroğlu bu durumda PKK'nın arkadaş bozuntusu olmuyor mu? Bu partinin içinde kimler var? Bir başka ülkeyle Türkiye savaşa girerse, ol ülkesinin safında yer alırım diyen milletvekilleri yok mu? Var' ifadesini kullandı.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Kaynak: AA