AFYONKARAHİSAR

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Dijital çağ dediğimiz bu çağda, 21. yüzyılda Diyanet İşleri Başkanlığının İslam'ın yalın hakikatlerini, doğru ve sağlıklı bilgisini toplumlara iletebilmek için medya alanında daha da güçlenmesi, çoğalması gerekiyor." dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, 2. İlçe Müftüleri Kongresinin düzenlendiği otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının iki yılda bir bu toplantıyı gerçekleştirdiğini, toplantıda 2 yılda yapılan hizmetleri gözden geçirdiklerini belirtti.

Toplantıda, son yıllarda ülkemizdeki ve bölgemizdeki gelişmelerin değerlendirildiğini ifade eden Özafşar, "Gelişmeler çerçevesinde din ve diyanet hizmetlerinin hangi noktada olduğunu ele aldık. Yeni kavramları gözden geçirdik. Ufuk turu yapmış olduk. Teorik konuları öne çıkardık." diye konuştu.

"Diyanet İşleri Başkanlığı son derece stratejik bir kurumdur"

Özafşar, 2010 yılında çıkarılan bir kanunla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kendini güncellediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"O sayede de Diyanet bugünkü ihtiyaçları güçlükle de olsa karşılamaya çalışıyor ama biz önümüzdeki 10, 30, 50 yıllara bakmak zorundayız. O bakımdan milletimizin bekası için din alanının bir kaos alanına dönüşmemesi için Diyanet İşleri Başkanlığı son derece stratejik bir kurumdur. Din alanını kaotik bir ortama dönüştürmek isteyen bir takım unsurlar var. Maalesef 15 Temmuz'da bunun ne kadar acıtıcı olabildiğini hep birlikte gördük. Din alanının bir kaosa dönüşmemesini temin edecek olan müessese Diyanet İşleri Başkanlığı ise milletimiz, devletimiz bu görevi Diyanet İşleri Başkanlığına vermişse bu konuda daha etkin bir rol üstlenebilmeli, bunun için de gerekli alt yapı sağlanabilmeli. Dijital çağ dediğimiz bu çağda, 21. yüzyılda Diyanet İşleri Başkanlığının İslam'ın yalın hakikatlerini, doğru ve sağlıklı bilgisini toplumlara iletebilmek için medya alanında daha da güçlenmesi, çoğalması gerekiyor."

Diyanet İşleri Başkanlığının stratejik ödevlerinden birinin de inanç özgürlüğünü, insanların serbest bir şekilde yerine getirebilmelerine imkan sağlamak olduğunu anımsatan Özafşar, "Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının İslamofobi gibi dünya ölçeğinde Müslümanları ötekileştiren, İslam medeniyetini aşağılayan, Amerika gibi ülkelerde gittikçe de artan aşırıcılıklar konusunun önemli olduğunu görüyorum. Bu konuda da dünyayı doğru bilgilendirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Canan Tükelay

Kaynak: AA