TRABZON - TUĞBA YARDIMCI

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki için gittiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit düşen Trabzonlu 26 yaşındaki Samet Uslu'nun yakınlarının acısı ilk günkü tazeliğini koruyor.

Bir süre önce kalp krizi geçiren ve oğlunun şehadetinin ardından artan sağlık sorunlarıyla mücadele eden baba Hüseyin ile anne Gönül Uslu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılmak üzere İstanbul'da bulunuyor.

"Cennet kuşum" diyerek oğlunun ardından gözyaşı döken anne Uslu, tek erkek evladını genç yaşta toprağa vermenin açtığı yaraları sarmak için psikolojik yardım alıyor.

Şehidin dayısı Halim Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samet'in imanlı bir genç olduğunu söyledi.

Yeğeninin şehadetinin ardından bir yıl geçtiğini anımsatan Serdar, "Bize göre sanki Samet daha yeni, dün şehit olmuş gibi. Yaşananları unutmak, alışmak çok zor." dedi.

Serdar, yaşanan kayıp karşısında ellerinden bir şey gelmediğini belirterek, "Samet ve diğer insanlarımız vatanımız, devletimiz için şehit oldular. Vatanımız sağ olsun, var olsun." diye konuştu.

Allah'tan millete bir daha böyle acılar yaşatmamasını dileyen Serdar, "Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizi korktuğundan emin, umduğuna nail eylesin. Vatan için hepimiz her zaman ölmeye hazırız. Yaşım 70. 70 yaşında da olsan, 100 yaşında da olsan kalp kocamaz, aynıdır, onun için vatan uğruna herşeyi yapabiliriz. Devletimiz için, başımızdaki kişi için herşeyi yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vazgeçilmez bir önder olduğunu dile getiren Serdar, milletin birliği ve beraberliğinin çok önemli olduğunu kaydetti.

"15 Temmuz, diğerlerinden farklı bir darbeydi"

Şehit aileleri olarak, hainlerin yaptıklarının yanlarına kalmamasını istediklerini vurgulayan Serdar, "Devletimizin o hainlere hak ettikleri cezayı vereceğinden eminim." dedi.

Türkiye'de 1960 darbesi olduğunda çocuk yaşlarda olduğunu ancak yaşananları hatırladığını anlatan Serdar, sözlerini şöyle tamamladı:

"15 Temmuz, diğerlerinden farklı bir darbeydi. Darbeciler, Cumhurbaşkanımızı yok edip, devlete el koyma peşindeydiler. Birileri, bunu gerçekleştirmek için darbecileri maşa olarak kullandı. Milletimiz, Cumhurbaşkanımıza güveniyor. Onun için o gece sokağa çıkıldı. Onun yaptığı çağrıyla millet sokaklara döküldü. Allah bir daha böyle şeyler göstermesin, böylesi kişilere fırsat vermesin. O gece darbe girişiminin ortadan kalkmasında Allah'ın milletimize bir inayeti, yardımı olduğuna inanıyorum."

Kaynak: AA