Maliye Bakanı Naci Ağbal, başta ılımlı ölçekli üretim, imalat işletmelerine mekan oluşturacaklarını belirterek, 'Hem amade birlikte mekan olması itibarıyla işletmelerimiz düşüncesince birlikte kolay olacak aynı zamanda simgesel denilebilecek icar fiyatıyla vereceğimiz düşüncesince maliyetleri de aşağıya çekecek' dedi.

Ağbal, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, seçme beyannamesinde yatırımcılara açacak doğrulama üretimevi binaları lafı verdiklerini anımsatarak, Hükümet Eylem Planı'na da koydukları bu vaade bağlı çalışmalara başladıklarını vurguladı.

Bütün illerden birleşen taleplerin değerlendirmeye naşir tutulacağını tamlayan Ağbal, 'Bütçe imkanlarımız çerçevesinde bu eşme İl hususi İdarelerimize aktarılacak. Bu kapsamda ya Hazine arazileri ya İl hususi İdarelerinin, belediyelerin bulunan arazileri içinde yahut Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) gereksiz arsalarda bu alanlar oluşturulacak. Burada yatırımcılarımızın talepleri dikkate alınacak ve bunlar simgesel denilebilecek fiyatlarla yatırımcılarımıza, işletmelerimize kiralanacak' ifadesini kullandı.

'Önemli bulunan bu projenin değerli biçimde uygulanması'

Ellerinde bu hedef düşüncesince mukassem bütçe deposu bulunduğunu vurgulayan Ağbal, şunları kaydetti:

'Bu çabucak 1 sene düşüncesince mukassem birlikte eşme değil, şayet uygulamanın değerli bulunduğunu görürsek ki inşallah değerli olacak, kılıç buna bitmeme edeceğiz. Böylelikle başta ılımlı ölçekli üretim, imalat işletmelerimize mekan oluşturacağız. Hem amade birlikte mekan olması itibarıyla işletmelerimiz düşüncesince birlikte kolay olacak aynı zamanda simgesel denilebilecek icar fiyatıyla vereceğimiz düşüncesince maliyetleri de aşağıya çekecek'

Ağbal, mevzuyla ait icabında arttırma eşme da koyabileceklerini dile getirerek, 'Bir eşme sınırı bulunduğunu düşünmüyorum. mühim bulunan bu projenin değerli biçimde uygulanması. Özellikle Bayburt kabilinden yatırımcı çekerken tam mekan sıfır vilayetler düşüncesince bu sevimsiz birlikte çelim olacak inşallah' diyerek konuştu.

Kaynak: AA