İSTANBUL

Türkiye Deniz Canlıları Müzesinin kurucusu Kenan Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdeniz açıklarında yakalanan ve her biri yaklaşık 3 metre genişliğinde, 150-200 kilogram ağırlığındaki 14 vatozun Beylikdüzü'ndeki müzede yerini aldığını söyledi.

Bugüne kadar yakalanan en farklı tür ve boydaki vatozları, müzeye getirmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Balcı, "Bu vatozların en ilginç yanı, kelebek kanadına benzeyen yüzgeçleri, başlarının 'Batman' karakterini yansıtması ve aynı türlere göre çok büyük ve ağır olmaları. Vatoz, eti yenmeyen bir balık türü. Okyanusların derin sularından sardalya gibi küçük balık sürülerinin peşinden Akdeniz’e gelmiş olabilir.” diye konuştu.

Balcı, vatozların da köpekbalığı familyasından olduğunu dile getirerek, "Genelde derin sularda yaşayan etçil ve yırtıcı bu balık türleri kalkan balığını andırır. Vatoz genelde üstü siyah, altı ise sarımsı renkte olur, fakat bu türler bambaşka. Balık seven herkesi ücretsiz olarak müzemize bekliyoruz. İnşallah vatozlar mumyalama işleminden sonra da müzemizde sergilenmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Abidin Mutlu Bozdağ

Kaynak: AA