TCG KEMALREİS

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı en büyük tatbikatı Denizkurdu 2017'nin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile yabancı askeri ataşelerin katıldığı seçkin gözlemci günü tamamlandı.

Seçkin gözlemci gününün ikinci bölümünde, gemilerden su üstü hedefine top atışı gerçekleştirildi.

Top atışının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, beraberindeki komutanlarla geminin sancak bölümüne geçti. Yapılan tören geçişiyle tatbikata katılan unsurlar, Orgeneral Akar'ı selamladı.

"Deniz Kuvvetlerimizin her zaman görevleri icra etmeye hazır"

Tören geçişinin tamamlanması sonrasında geminin köprü üstü bölümüne geçen Akar, buradan tatbikata katılan unsurlara telsizden yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin güzide mensupları, kahraman ve fedakar leventler. Denizkurdu 2017 Tatbikatı'nda icra ettiğiniz başarılı faaliyetleri büyük bir gurur ve heyecanla takip ettim. Deniz Kuvvetlerimizin gemi ve hava unsurlarının, motivasyonu yüksek personeliyle birlikte her zaman ve her şartta kendisine verilecek görevleri icra etmeye hazır olduğunu bizzat müşahede ettim. Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığının tatbikata katılan platform ve personeliyle birlikte icra edilen müşterek eğitimlerin de aynı başarı ve etkinlikle icra edilmesinden büyük memnuniyet duydum. Etkin, caydırıcı ve saygın TSK'nın önemli bir parçası olan siz mavi vatanın yılmaz koruyucuları, bölgemizde ve dünya denizlerinde barış ve haklarımızın güçlü teminatısınız. Başta Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele olmak üzere birlik komutanları ve tüm personeli ciddiyet ve samimiyetle icra ettikleri bu başarılı tatbikattan dolayı tebrik ederim. Ancak hiçbir zaman unutulmamalıdır ki eğitim ve öğrenimde sınır yoktur. Denizleriniz sakin, pruvanız neta olsun."

Köprü üstündeki personeli de tebrik eden Orgeneral Akar, daha sonra subay salonuna inerek, tatbikata katılanları temsilen en genç subay ve en kıdemli astsubay ile pasta kesti.

Tatbikatın seçkin gözlemci gününü izleyen basın mensuplarıyla da sohbet eden Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar daha sonra gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tatbikatın sancak gemisi TCG Kemalreis Fırkateyni'nin Aksaz Deniz Üs Komutanlığı limanına yanaşmasının ardından, Denizkurdu 2017'nin seçkin gözlemci günü sona erdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı gemiden ayrılırken, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele uğurladı.

Muhabir: Sarp Özer

Kaynak: AA