Yakın arkadaşı Deniz Gezmiş’i, 25 Aralık 1968 tarihinde İstanbul Edebiyat Fakültesi’ni işgal ettikten sonra aynı gece otobüsle İzmir’e kaçırarak, Basmane’de bulunan bir otelde saklayan, 1963’de darbe girişiminde bulunan Harp Okulu öğrencilerinden, “Bombacı Zihni”lakaplı Zihni Çetiner 78 yaşında hayatını kaybetti.

Geçen Mart ayında kanser teşhisi konulan Çetiner, durumu ağırlaşınca, yakınları tarafından 12 Ağustos Pazartesi günü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Tedavi altına alınan Çetiner, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

68 kuşağının önemli isimlerinden olan Zihni Çetiner’in cenazesi yarın (22 Ağustos 2019 Perşembe) Alsancak Hocazade Camisi’nden kaldırılacak. Çetiner, Urla Zeytinalanı’nda toprağa verilecek.

21 Mayıs 1963 yılındaki ihtilal girişimine katıldıktan sonra tutuklanarak, idamla yargılanan ve 1966 yılında tahliye edilen Zihni Çetiner'in, “Ölümü Paylaştılar Ama”, “Sol Geç Olmadan” ve “Cumhuriyet İçin” isimli kitapları bulunuyor.

Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak

“HARBİYE’NİN BİR GENÇLİK LİDERİ”

Mustafa İlker Gürkan ise, DÖB’lü arkadaşlarına adına kendisine şu satırlarla veda etti:

“Bir isyanın evladı, bir özgürlük savaşçısı… Eğer kendisi için hiçbir şey istemeden Türkiye halkının mutluluğu için en önde yürüyebilmek bir yaşam biçimi idiyse o delikanlı, ‘Harbiye’nin bu tempo majörüydü’… Kah Çankaya sırtlarında bir Harbiyeli (21 Mayıs Harekatı) Kah Türkiye’nin zindanlarında… Kah gençliğinde Beyazıt Meydanı’nda bir gençlik lideri… Kah Filistin ‘El-Saika’ saflarında bir kahraman… Kah Tar-İş direnişinde önder… Kah Türkiye bağımsızlık ve demokrasi cephesinde bir mücadele adamı… 77 yaşında hayata gözlerini yumdu… Zihni Çetiner… Kendisi için ona bu şanlı hayatı armağan eden vatanı, ulusu ve insanlık için yaşadı. Elveda dünya dediği gün, ‘Ben borçlu değilim’ diyebilmek için bahtiyarlığına erişti.

DÖB’lü arkadaşları adına Mustafa İlker Gürkan”

Odatv.com