Deniz Feneri soruşturmasını yürütürken görevden alınan ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla yargılanıp beraat eden Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan, Yargıtay’ın beraat kararını onamasının ardından çarpıcı açıklamalar yaptı. Savcı Türkaslan, “Yargılanmamın sebebi, Deniz Feneri yolsuzluğunu kapatmaktı. Yoksa beni gerçekte suçlu olduğum için yargılamadılar. Amaçlarına ulaştılar” dedi. Türkaslan ile birlikte yargılanıp beraat eden savcı Abdulvahap Yaren ise “zekât hırsızlarını korumak için” birilerinin Deniz Feneri soruşturmasına müdahale ettiğini belirterek “Gün gelecek yargıya müdahale eden hırsızlar imparatoru ve firavunları da adil yargılamaya ihtiyaç hissedeceklerdir” diye konuştu.

Beraat kararının ardından Cumhuriyet'e konuşan Nadi Türkaslan, düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bu davada yargılanmamın sebebi Deniz Feneri yolsuzluğunu kapatmaktı. Yoksa beni gerçekte suçlu olduğum için yargılamadılar. Deniz Feneri yolsuzluğunu kapatmak için de hukuku katlettiler. Amaçlarına da ulaştılar, Deniz Feneri soruşturmasını kapattılar. Beraat etmiş olmam sadece suçsuz olduğum kanıtlanmadı. Bu beraat kararı, yargıya yapılan haksızlığı ve hukuksuzluğu tescil etti.”

 ‘HSYK direnmeli’

O dönem kendisini suçlayan HSYK’ye sitem eden Savcı Türkaslan, “Temennim HSYK’nin bundan sonrasında hukukun içinde kalması, siyasi güce karşı hukuktan ayrılmaması” dedi.

Türkaslan, o dönem kendisini evrakta tahrifat yapmakla suçlayan dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve HSYK’yi eleştirirken “Yargılama izni dahi verilmeden beni suçlu ilan edenler ile bugün hâlâ suçlu olduğuma dair açıklamayı HSYK’nin sitesinde tutanları kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadesini kullandı. Türkaslan’ın son sözü ise “Beni yargılayarak hukuksuzluk yapanlar hukuka muhtaç olmasınlar” oldu.

Beraat eden savcılardan Abdulvahap Yaren, kararı değerlendirirken “Beraat ettiğime sevinmedim. Çünkü suç işlemedim” dedi. Yaren, şöyle konuştu: “Gün gelecek yargıya müdahale eden hırsızlar imparatoru ve firavunları da adil yargılamaya ihtiyaç hissedeceklerdir. Bu gerçekleştiğinde, adalet kavramı konusunda söylediklerim çok daha iyi anlaşılacaktır.”

Cumhuriyet