HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG'den gelen "Ölen sivil ve çocuklardan dolayı üzüntü duyuyoruz" açıklamasını değerlendirdiği konuşmada skandal bir değerlendirmede bulunarak, terör örgütünü kınamak yerine AK Parti hükümetini suçlamayı tercih etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Konferans Salonu'nda yapılan HDP 1. Olağan Konferansı'na verilen arada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Demirtaş, bir gazetecinin "Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bebeklerin de ölümüyle sonuçlanan bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısını yapanlardan özür bekledikleri" sözlerini hatırlatarak, saldırıyı üstlenen terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG'den gelen "Ölen sivil ve çocuklardan dolayı üzüntü duyuyoruz" açıklamasını sorması üzerine şöyle yanıt verdi:
 
"Savaşı, çatışmayı durduramıyorsak hiç değilse ağır insan hakları ihlallerini, sivillere, çocuklara, cenazelere, bebeklere, kadınlara dönük ihlallerin üstüne gitmemiz lazım. Kim yaparsa yapsın bu konuda sert bir şekilde eleştirmemiz lazım. Çınar için de bunu ifade etmiştim. Kendi cephelerinden bir açıklama yaptılar. Bizim beklentimiz sivilleri doğrudan hedef alan ya da dolaylı olarak sivillerin zarar görebileceği eylemlerden, saldırılardan hiç değilse herkesin kaçınması lazım. Madem çatışmayı durduramıyoruz. Keşke en doğrusu çatışmayı tümden durdurmak ama durduramıyorsak da bu sivil hedefler konusunda kesinlikle herkesin çok sert bir şekilde toplumdan eleştiri alacağını görmesi gerekiyor. Hükümet bu konuda daha duyarsız."

Kaynak: HABER7.COM