AİHM'in 'derhal serbest bırakılmalı' kararının ardından Selahattin Demirtaş'ın avukatları tahliye talebiyle Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 2 yıldır tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a dair verdiği 'serbest bırakılması' kararının ardından Demirtaş'ın avukatları Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Mahsuni Karaman@av_mkaraman

Sn. Demirtaş’ın derhal tahliyesi için Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesine bugün başvurulmuştur. Umarız zaman kaybetmeksizin bu kararın gereği yapılır. Bu karardan sonra Sn Demirtaş’ın tutuklu kaldığı her saniye hürriyeti tahdittir!

Mahsuni Karaman@av_mkaraman

AİHM’in Demirtaş kararı memnuniyet verici. Basın bilgilendirmesi için ayrıca yazılı açıklama yapılacaktır.

Karar üzerine, Sn. Demirtaş’ın tahliyesi için bugün Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesine başvuru yapılacaktır. Sn. Demirtaş’ın tahliyesi, hukukun zorunlu gereğidir.

1.530

Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, "Demirtaş'ın derhal tahliyesi için Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bugün başvurulmuştur. Umarız zaman kaybetmeksizin bu kararın gereği yapılır. Bu karardan sonra Demirtaş'ın tutuklu kaldığı her saniye hürriyeti tahdittir" açıklamasında bulundu.Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş adına avukatları, tutukluğunun 'özgürlük ve güvenlik hakkı', 'makul bir süre içinde yargılanma ya da yargılama süresince serbest bırakılma hakkı' ve 'serbest seçim hakkı'nı ihlal ettiği gerekçesiyle AİHM'e başvurmuştu.Başvuruyu değerlendiren mahkeme, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) "hak ve özgürlüklere getirilen sınırlamalar ancak öngörülen amaçlar için uygulanabilir" içerikli 18. Maddesi'nin ihlal edildiğine hükmetti.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201811201036240900-demirtas-avukat-tahliye-talebi-mahkeme-basvuru/

Muğla'da sosyal destekler yüzde 110 arttı Muğla'da sosyal destekler yüzde 110 arttı