Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve üniversite genel sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu, gelen tepkilerin ardından paylaşımını kaldırdı.

“BİZ EYLEM FALAN YAPMAYIZ”

Kılıç, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda Boğaziçili öğrencileri hedef alarak şöyle dedi:

* Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız.

* Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de… Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim.

“BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNİ KAPATALIM…”

Kılıç'ın 4 Ocak'ta yaptığı bir başka paylaşımda ise dünyanın ve Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Boğaziçi’nin kapatılmasını isteyerek, “Şöyle yapalım. Boğaziçi Üniversitesi’ni kapatalım yerine üniversite kuralım” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

PROF. DR. KILIÇ’A TEPKİLER BÜYÜYOR…

Prof. Dr. Cevdet Kılıç'a tepkiler çığ gibi büyüyor… O tepkilerden bazıları şu şekilde:

“ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKSİNİZ”

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Gece işi bitirip gündüz işe gideriz” haa! Yazıklar olsun sana Cevdet Kılıç. Alenen öğrencileri asmakla, kesmekle, katletmekle tehdit edenler sizde şunu iyi bilin. Bu yaptıklarınız asla ve asla yanınıza kar kalmaz. Sizin gibiler önünde sonunda adalet önünde hesap vereceksiniz.”

“EŞKİYA MI? MAFYA MI?”

CHP Zonguldak eski Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Eşkıya mı? Mafya mı? Ama üniversitede, hem de dekan!”

“AÇIK BİR SALDIRI VE TEHDİT İÇERİYOR BU SÖZLER”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Açık bir saldırı ve tehdit içeriyor bu sözler. Akıl kârı olmayan bu sözlerin sahibi, İlahiyatçı ve de dekan.”

“AKIL, AYRIŞTIRMAYI DEĞİL İTİDALİ GEREKTİRİR”

Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır” Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır”

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Bu şahıs 1980 öncesi olayları yaşamış mı, acı çekmiş mi? Hiç zannetmiyorum! Akıl, ayrıştırmayı değil itidali gerektirir.”

“O DİĞER HALKTAN OLDUĞU İÇİN ONA BİR ŞEY OLMAZ”

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Yaman Akdeniz: “Son günlerin gözde suçu TCK216/1: Halkı kin ve düşmanlığa tahrik. Bu suç iddiası ile Beyza Buldağ tutuklandı, Ayşe Şahin gözaltına alındı. Peki Dekan Cevdet Kılıç? O diğer halktan olduğu için ona bir şey olmaz. Bu suçu ancak o halkı tahrik eden muhalif halk işleyebiliyor. Yersen.”

https://www.sozcu.com.tr/