Terör örgütü DAEŞ'in dünyanın farklı ülkelerinde düzenlediği saldırılar, dehşete düşüren bir harita ortaya çıkarıyor. Örgüt yalnızca son üç gün içinde İngiltere, Filipinler ve Endonezya'yı kana buladı.

Halihazırda Irak ve Suriye'de etrafı sarılan ve gün gün yenilgiye sürüklenen kanlı örgüt, İngiltere Manchester'da bir konser salonunda katliam yaptı. Salman Abedi isimli canlı bombanın infilak ettirdiği patlayıcı en az 22 can kaybına yol açarken, bütün dünya şoka girdi.

İngiltere'den çok uzak bir noktada, Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Filipinler'de de terör örgütüyle bağlantılı gruplar koca bir adayı işgal etti. Mindanao Adası'nda ordu birlikleriyle militanlar arasında yoğun çatışmalar halen sürüyor, binlerce sivil adayı kendi imkanlarıyla terk etmeye çalışıyor.

Terör örgütü, Filipinler'in komşusu Endonezya'da ise bomba patlattı. Bir otobüs terminalinde peş peşe infilak eden bombalar üç polisin ölümüne yol açtı.

5 KITA 30'U AŞKIN ÜLKE

DAEŞ, bugüne kadar 30'dan fazla ülkede saldırı düzenledi. Sayıları 150'yi aşan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

Amerikan CNN International'ın Şubat ayında yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan saldırılarda 2 binden fazla insan öldü. Irak ve Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı ise tam bilinmiyor. Örgütün katlettiği sivil veya askerlerin on binlerce olduğu tahmin ediliyor.

NATO SAHAYA İNİYOR

Dünyadaki en büyük askeri örgüt NATO, neredeyse yeryüzündeki her noktanın terör tehdidiyle sarsıldığı bir dönemde bugün tarihi bir zirve gerçekleştiriyor. Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü'nün (NATO) DAEŞ'e karşı kurulan koalisyona katılacağı kesinleşti. NATO'nun sahaya inmesiyle özellikle Irak ve Suriye'de terör örgütüne vurulacak ölümcül darbenin hızlanması bekleniyor.

Kaynak: HABER7.COM