KIRŞEHİR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kırşehir Şubesi'nin bir otelde düzenlendiği "Kırşehir'e Değer Katanlar Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, ülkenin geleceği için katma değer üretenlere gönülden teşekkür ettiğini söyledi.

AK Parti'nin 15 yılda büyük başarılara imza attığını belirten Bozdağ, bunun altında siyasi istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetim ve bunların doğurduğu güven iklimi olduğunu ifade etti.

Bakan Bozdağ, "Siyasi istikrarı siz sandıkta tesis etmeseydiniz, güçlü iktidar kurmasaydınız, biz de sizin verdiğiniz emaneti adam gibi kullanmamış olsaydık, bu üçlünün doğurduğu güven iklimi olmayacak, Türkiye bu büyük sıçramayı sağlayamayacaktı. AK Parti, son 15 yılda 280 vekille iktidar olsaydı, bu başarıların altına imza atamazdık. Büyük sermayeyi, güç odaklarını rahatsız edecek ama Kırşehirlilerin, Türkiye'nin yararına olacak kararları güçlü bir şekilde alamazdık." diye konuştu.

Türkiye'nin 16 Nisan'da tarihi bir tercih yapacağını vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Avrupa'daki bazı devletler ve terör örgütleri, zayıf ve güçsüz iktidarları istiyor. Türkiye'nin artık güçlü iktidar kuran, milletin ve devletin bekası için koşmaktan başka çare görmeyen bir düzene geçmesi şarttır. İşte, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, bunu getiren ve kuran bir sistemdir. Ne kadar doğru bir karar aldığımızı Avrupa'nın, terör örgütlerinin tutumu çok net bir şekilde gösteriyor. Bunca yıldır siyasetteyim. Bu kadar seçim ve halk oylaması yaptık, hiçbirinde Almanya, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin seçimine böylesine pervasızca ve göze çöp sokarcasına müdahale ettiğine şahit olmadım. Siz oldunuz mu? Biz Almanya'nın hükümet sistemini mi değiştireceğiz, yoksa Almanlar Türkiye'deki hükümet değişikliğinde gelip 'evet', 'hayır' oyu mu kullanacaklar? Size ne oluyor? Biz kendi sistemimizi değiştiriyoruz ama bakın hepsi ayakta. Terör örgütlerinin tamamı da ayakta. Onlar da bu sistem değişmesin diye uğraşıyorlar."

Halk oylamasıyla gelecek yeni sistemin siyasette üslubu, ahlakı, vatandaşın değerlerine ve farklılıklarına kıymet vermeyi daha güçlü bir şekilde sağlayacağına işaret eden Bakan Bozdağ, değişimin iktidar olacağını söyledi.

Bozdağ, Türk siyasetinde gelenin gitmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu sistem diyor ki 'bir kişi ülkeyi 5 yıl yönetir, bir daha seçilebilirse 10 yıl yönetir ama 10 yıldan fazla yönetemez.' Kaybeden gitti. Çok da başarılı olsa millet 'bir defa daha aday olsa' dese dahi üçüncü dönem olamayacak. Bu sistem, Türkiye'yi yöneten kadroların azami 10 yılda bir değişimini anayasa gereği zorunlu kılıyor. Değişim için Azrail'i beklemeye gerek yok. Sistem bunu kendisi doğal olarak sağlıyor. 10 yılda bir Türkiye'yi yöneten kadroların değişimi milletin lehine midir, değil midir? Ben çocuktum Baykal bakandı arkadaşlar. Biz geldik, gidiyoruz adam hala milletvekili. Böyle bir şey var mı?"

Muhabir: Abdullah Yıldiz, Sait Uyar

Kaynak: AA