ANKARA

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 80 DEAŞ ve 1 PYD/PKK hedefine yapılan atışlarda, terör örgütlerince kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri ile silah ve araçları etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 87. gününe girdi.

Harekat sırasında bugün sabah 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelerin aktarıldığı bilgilendirmede, Karadağ bölgesinde muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvveti gruplarının karadan yoğun ateş desteği ile Arap Viran, Maşibayn, Eceller, Zamakah ve Kandarliyah'ta kontrolü sağladığı ve bölgede tam kontrolü sağlamaya yönelik mayın ile el yapımı patlayıcılara yönelik temizlik faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Yaşanan çatışmalarda bir muhalifin şehit olduğu, 18 muhalifin de yaralandığı aktarılırken, 4 PYD/PKK ve 1 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Bilgilendirmede, El-Bab'ın batısında yer alan Al Kufayr bölgesinde geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcıya yönelik hafif silahlı saldırı sonucu bir Türk askerinin, zırhlı muharebe aracına güdümlü tanksavar roketi ile düzenlenen saldırı sonucunda ise 2 askerin hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Bilgilendirmede, muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 760 kilometrekare alanda kontrolün sağlandığı belirtildi.

DEAŞ ve PYD hedefleri vuruldu

Öte yandan, hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 80 DEAŞ ve 1 PYD/PKK hedefine atış yapılırken söz konusu terör örgütlerince kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri ile silah ve araçları etkisiz hale getirildi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmezken, ani çıkacak hedeflere karşı "yerde bekler" uçak görevlendirildi. Ayrıca koalisyon güçleri tarafından da hava harekatı icra edilmedi.

DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 3 mayın ve 12 el yapımı patlayıcı imha edilirken, harekatın başlangıcından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 39 mayın ve bin 587 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Muhabir: Alp Ertunga Karaca, Burcu Çalık

Kaynak: AA