Terör örgütü DEAŞ'a bağlılık yemini eden Ebu Sayyaf örgütünün saldırısına sahne olan Filipinler'den son dakika haberi geldi. Militanların kuşatması altındaki Mindanao Adası'nda, bir kiliseye baskın düzenlendi. Örgüt üyesi silahlı saldırgan, kilisedeki kalabalığı katletmekle tehdit ediyor.

Adalar ülkesi Filipinler, terör örgütü DEAŞ'a bağlılık yemini eden Ebu Sayyaf örgütü liderini yakalamaya çalışıyor. Örgüt üyeleri ve askerler arasındaki çatışma sürerken, Mindanao Adası'ndaki Marawi kenti DEAŞ'a bağlı bir grup tarafından kuşatılmış halde.

Bir örgüt üyesi, Marawi kentindeki kiliseyi bastı. Rahip ve cemaati zorla silah zoruyla kiliseye sokan saldırgan, hükümet güçlerinin çekilmemesi halinde herkesi öldüreceğini söylüyor.

Roman Katolik kilisesinin lideri Socrates Villegas, baskına uğrayan kilisede çok sayıda insan olduğunu aktarıyor.

Uluslararası haber ajanslarının Marawi'den geçtiği fotoğraflarda, silahlı askerlerin yolları kestiği ve kimlik kontrolü yaptığı görülüyor.

Ebu Sayyaf militanları, adada üç askeri öldürdü. Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, militanların bir hastane ile bir hapishaneyi işgal ettiğini, aralarında bir kilisenin de bulunduğu çok sayıda binayı ateşe verdiklerini dün duyurmuştu.

SIKIYÖNETİM İLAN EDİLDİ

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletinde sıkıyönetim ilan ettiği bildirildi. Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, Duterte'nin, resmi ziyaret için bulunduğu Rusya'nın başkenti Moskova'da basına yaptığı açıklamada, Mindanao eyaletine bağlı Marawi şehrinde "kalkışma çıktığı gerekçesiyle" anayasanın kendisine verdiği yetkiyle eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiğini duyurdu.

Abella, Duterte'nin, kenti kuşatan Maute terör örgütü militanlarının düzenlenlediği eylemin ardından olayla yakından ilgilenmek için Moskova ziyaretini kısa keserek ülkesine döneceğini belirtti. Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, ordunun, Marawi kentindeki bir terörist elebaşısına yönelik düzenlediği baskının, militanlar ile Filipinler Ordusu arasında çatışma çıkmasına sebep olduğunu kaydetti. 

Kaynak: HABER7.COM