Başbakan Ahmet Davutoğlu Londra'da Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Davutoğlu yeni anayasa komisyon üyelerini açıkladı. AK Parti'nin komisyon üyeleri: " Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya, Abdülhamid Gül" 

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Cameron'la görüşme gerçekleştirdik. Ortak çalışmalarla ilgili konuştuk, ticari hacmi arttırma konusunda konuştuk.

"CAMERON'U DAVET ETTİM GELECEK"

Bölgesel konularda görüştük. Madaya'dan bahsettik. Sayın Cameron Suriye ile ilgili toplantıya davet etti. Suriye ile ilgili her toplantıda Türkiye'nin olmlası gerektiğini söyledi. Ben de onu İstanbul'da gerçekleşecek Dünya İnsani Zirvesine çağırdım. O da geleceğini ifade etti.

"İLÇELERDE REHABİLİTASYON YAPILACAK"

Akşam ise Türk ve İngiliz işadamlarının bulunduğu bir akşam yemeğinde bir araya geldik. Şimdi bir toplantımız daha var daha sonra İsviçre'ye uçacağız.

Terör örgütünün temmuz ayında DHKP-C VE DEAŞ ile ortak saldırısı sonucunda bir operasyon başlattık. Operasyonun tamamlandığı ilçelerde rehabilitasyon konusunda bir perspektif çalışması yaptık. Silopi'deki bütün çukurlar kaldırıldı, hendekler kaldırıldı.

Soru ve Cevap:

Şırnak ve Hakkari'nin taşınmasını açar mısınız? 

Sokaklar bir daha teröre teslim edilmeyecek. Orada büyük bir restarasyon yapacağız. Yıkılmış evler var. Buraları baştan aşağı yapacağız. Orada kentsel dönüşüm yapacağız. 

Esnafa yönelik tedbirler aldık alacağız. 

Yeni anayasa çalışmaları ne durumda. Uzlaşma komisyonu ne durumda

Uzlaşma komisyonu üyelerini belirledik. Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya, Abdülhamid Gül

- Yabancı yatırımcılar Türkiye'yi nasıl buluyor? 

Yatırımcı beklediğimizden daha iyi görüyor Türkiye'yi. m

Kaynak: HABER7.COM