Henkel'den yapılan açıklamada, "Ekonomik başarı, çevre koruma ve sosyal sorumluluk arasındaki dengeye kurumsal kültürünün temelinde yer veren Henkel; ürünlerinin üretiminden müşteri iş birliklerine, sivil toplum kuruluşlarına destek olunmasından çalışanlarına kadar değer zinciri boyunca tüm şirket aktivitelerinde sürdürülebilirlik stratejisini uyguluyor" denildi ve şu bilgiler verildi:

"Daha az ekolojik ayak iziyle daha fazla değer yaratmak için ürünlerini ve çözümlerini inovasyonlar ile geliştirmek için çalışan Henkel, bu amaçla önemli markalarından Pril için fosfat içermeyen yeni bir formül üretti. Fosfat içermeyen formülüyle doğaya katkıda bulunan güçlü marka, çevreye karşı duyarlı olma konusunda farkındalık yaratmak için Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında 'Temiz Bir Dünya' konulu resim yarışması gerçekleştirdi ve birinci seçilen resimlere de yeni ambalajlarında yer verdi."

Ödül töreni Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda düzenlendi

Pril, 153 yıllık “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla annesi veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrencilere eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında bir resim yarışması düzenledi. Resim yarışmasına Darüşşafakalı öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yarışmanın kazananları ise marka yüzü Açelya Akkoyun’un katılımıyla gerçekleşen törenle ödüllendirilirken, birincilik ödülüne layık görülen resim çalışmaları da markanın ambalajlarına taşındı.

Yarışmanın ödül töreni Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında düzenlendi. Açelya Akkoyun da ödül töreninde öğrencilerle bir araya geldi. Akkoyun, tören sonrasında yarışmaya katılan çocuklarla birlikte resim çizerek onların mutluluklarına da ortak oldu. Yarışmada birinciliği elde eden 7. sınıf öğrencisi Merve Efe ve 6. sınıf öğrencisi Ayça Kocaman, Pril’den fotoğraf makinesi seti kazandı. Öte yandan dereceye giren 8 öğrenciye tablet bilgisayar, katılan tüm öğrencilere de hediye çeki armağan edildi.

"Sürdürülebilir gelecek için çalışmaya devam ediyoruz"

Ödül Töreninde bir konuşan Türk Henkel Çamaşır ve Ev Bakım Genel Müdürü Töre Birol, “Globalde olduğu gibi Türkiye’de de kendimizi sürdürülebilirlikte liderliğe adadık. Her gün ekonomik başarı, çevre koruma ve sosyal sorumluluk arasındaki dengenin korunması için sürdürülebilirliğe odaklanıyoruz" dedi ve ekledi:

"Çevresel ayak izimizi azaltırken aynı zamanda müşterilerimiz, tüketicilerimiz içinde bulunduğumuz toplum ve şirketimiz için de daha fazla değer üretmeyi hedefliyoruz. Bu fikir sürdürülebilirlik stratejimizin merkezinde yer alıyor. Pril olarak bulaşıkta üstün temizlik gücü sunarken, sürdürülebilir gelecek için de çalışmaya devam ediyoruz. Bu amaçla geliştirdiğimiz yeni nesil Pril tabletler fosfatsız formülü sayesinde üstün performansından ödün vermeden doğamızın temiz kalmasını sağlıyor. Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu proje ile çevreyi koruma ve doğa sevgisi olgularının küçük yaşlarda oluşmasına katkı sağlamak için anlamlı bir adım atmış olduk. Tüm tüketicilerimizi, çevreye karşı bireysel sorumluluk duygusu içinde hareket etmeleri konusunda bilinçlendirmek üzere yarışmamızda birinci olan çalışmaları Pril ambalajlarına da taşıdık."

Henkel, faaliyetlerinin ve ürünlerinin ekolojik ayak izlerini daha da azaltmayı öngörüyor

Henkel'in sürdürülebilirlik stratejisinin hedefi, daha az kaynak kullanarak daha fazlasını başarmak ve 2030 yılına kadar verimliliği üçe katlamak. Kuruluş, tüm değer zinciri boyunca ürünleri ve teknolojilerinde ilerlemeyi sürdürebilmek amacıyla faaliyetlerinde altı alana odaklanıyor. Böylece “Sosyal Gelişim”, “Performans", “Güvenlik ve Sağlık” alanlarında oluşturduğu değeri artırmayı amaçlıyor. “Enerji ve İklim”, “Malzemeler ve Atıklar” ile “Su ve Atık Su” alanlarında ise kullandığı kaynakları ve dolayısıyla faaliyetlerinin ve ürünlerinin ekolojik ayak izlerini daha da azaltmayı öngörüyor. Pril’in fosfat içermeyen yeni ürünü, bu stratejinin bir ürünü olarak ekolojik ayak izinin düşürülmesine katkıda bulunurken, toplumda çevre bilincini yükseltmeyi amaçlayarak sosyal gelişime de katkıda bulunmayı hedefliyor.

Henkel 1876 yılında kuruldu

Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Beauty Care ve Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş biriminde lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel; Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 50.000 çalışanı bulunan Henkel, 2015 mali yılında 18 milyar 100 milyon Euro’luk satış ve 2 milyar 900 milyon Euro’luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlı.


Kaynak: DHA