SAKARYA

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, 1980'deki askeri darbenin ardından yapılan anayasa oylamasında yüzde 80 "hayır" oyu verdikleri için birçok sıkıntı ve baskıya maruz kalan Topağaç Mahallesi sakinleri, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında sandık başına gitti.

Kayıtlı bin 50 seçmenin bulunduğu mahallede, Topağaç İmamhatip Ortaokulunda sabah saatlerinden itibaren sandık başına gelen vatandaşlar, oylarını kullanmaya başladı.

Mahalleyi ziyaret eden Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Topağaç köyünün 1982'de kimsenin cesaret edemediği bir zamanda, o zamanki anayasaya topyekun, yüzde 92 "hayır" dediğini hatırlattı.

Şimdi ise köyün yüzde yüze yakınının "evet" diyeceği kanaatinde olduğunu dile getiren Akcan, "İnşallah rekor kıracağız, el birliği ile destan yazacağız inşallah." dedi.

Topağaç Mahalle Muhtarı Nizamettin Kaya ise "Seçim havası çok güzel. İnsanların bakış açısı, herkesin tercihi çoğunlukla 'evet'. Bizim köy Recep Tayyip Erdoğan'ı sever." dedi.

Mahallenin eski muhtarlarından Halit Beşir de 1982 referandumunda yüzde 80 "hayır" oyu çıktığını belirterek, "Şimdi de inşallah yüzde 92 'evet' çıkacak. Aslında biz 'evet'i 35 sene önce 'hayır' diyerek verdik. O zaman kullandığımız oyun mükafatını şimdi göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu,Emre Ayvaz

Kaynak: AA