ANKARA

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Şimşek, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Borsa İstanbul'da gayrimenkul sertifikalarının iş görmesi üzere çalışmaların çabucak bitmeme ettiğini belirtti.

Bu kapsamda TOKİ ile hem Başkanlık bununla beraber uran ölçüde görüşmeler yapıldığını özetleyen Şimşek, dü uzlaştırıcı gurur ile TOKİ ortada meydana getirilen toplantılara da Borsa İstanbul'un katılma sağladığını tabir etti.

Gayrimenkul sertifika ihraçlarının başlaması ve bu mevzuda TOKİ'nin liderlik etmesi biçiminde ayrıksı ihraçların da geleceğini tabir fail Şimşek, bu ihraçlar ile ev piyasasındaki hareketliliğin kapital piyasalarına yansıyacağı ve kapital piyasaları ile gerçek kesim bütünleşme döneminin hızlanacağının düşünüldüğünü vurguladı.

Gayrimenkul sertifikalarının, amblem durumunda ev fiyatlarının oluşması, aceleci finansman sonucunda birleşen fonların toy planlara aktarılmasına da imkan sağlayacağına uyanıklık çekici Şimşek, bu sayede piyasanın gelişme hızının artacağını vurguladı.

Kaynak: AA