KARS

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bizi ne kadar desteklerseniz, sizi o kadar güçlü temsil ederiz. Arkamızda ne kadar durursanız, biz o kadar güçlü dağları deviririz, tünelleri deleriz, denizlerin altından geçeriz." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere, Kars'ta bulunan Arslan, AK Parti Kars Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, Kars'ın birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde nasıl yaşandığını bin yıldır coğrafyada en iyi şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi bölgenin kurtuluşu

Arslan, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi'nde sona gelindiğine dikkati çekti.

Projenin bölgenin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Arslan, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi artık bitiyor, bunun dönüşü yok. Bu proje Kars'ın da bölgenin de kurtuluşu. 'BTK Demiryolu Projesi tek başına yetmez' dedik ve 'Iğdır üzerinden Nahçivan'a, İran'a, Pakistan'a bağlayacağız' dedik. 2 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Pakistan'daydık. 10 ülkeyle toplantılar yaptık ve on ülkenin de konuştuğu tek şey, Bakü-Tiflis-Kars, Kars-Iğdır-Nahçivan projelerinin biran önce bitmesi. Bölgelerin yükünü Kars üzerinden Avrupa'ya gönderelim istiyoruz. Dolayısıyla projemizin öneminin farkındayız." ifadelerini kullandı.

Demiryolu projelerinin beraberinde yeni yatırımlar getireceğine işaret eden Arslan, bunun için Kars'ta bir lojistik merkezi yapma kararı aldıklarını hatırlattı.

Arslan, "O proje tek başına yetmez dedik ve Kars Lojistik Merkezinin ihalesini yaptık. İhale bitti, 100 milyon liralık ihale kararını verdik ve firmaya daveti yaptık. İtiraz sürecini bekliyoruz. Bu günlerde inşallah kazmayı vuracağız." dedi.

MHP'ye ve Bahçeli'ye teşekkür etti

Ülkenin istikrara, büyümeye ve emin adımlarla 2023 hedeflerine yürümesi gerektiğini anlatan Arslan, şunları söyledi:

"Biz size verdiğimiz sözü yerine getirerek, 316 imzayla Anayasa değişikliği teklifini meclise getirdik. Kavgalara rağmen, 316 imzamızın arkasında durarak, kürsü işgallerine rağmen, her kelepçelemeye rağmen, ayak ısırmalarına rağmen, irademizin size verdiğimiz sözün arkasında durduk ve sizin huzurunuza getirdik. Anayasa değişikliğinde AK Parti'nin yanında olan MHP'ye teşekkür etmek istiyorum. MHP ve Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyoruz. Sayın Bahçeli devleti idare etmenin, hükümet kurmanın ne kadar zor bir şey olduğunu biliyordu ve diğerlerine uymadı. 'AK Parti'nin bu fikri milletimin hayrınadır, ülkemizin geleceğine gereklidir' dedi ve arkasında durdu, duruyor onlara müteşekkiriz."

Konuşmaların ardından, Bakan Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kurdele keserek AK Parti Kars Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Muhabir: Cüneyt Çelik,Günay NuhCüneyt Çelik,Günay Nuh'

Kaynak: AA