GAZİANTEP

Terör örgütü DAEŞ'in Türkiye-Gaziantep sorumlusu E.Ç. ile mavi bültenle aranan terör örgütü El-Kaide üyesi M.M.Ç'nin de aralarında bulunmuş yer aldığı 4 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Gaziantep Valiliğinden meydana getirilen yazılmış açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğünce yıldırı örgütü DAEŞ'in Türkiye-Gaziantep sorumlusu yer aldığı değerlendirilen ve çarpıcı gelişim yapacağı anlamında bilgiler tahsil edilen E.Ç'nin yakalanmasına müteveccih çalışmalarda şahsın Gaziantep'te yer aldığı ve beraberinde mevcut 2 bireyin çalışkan bomba kendisine gelecek günlerde Türkiye'de gelişim arayışı içinde oldukları bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

Yakalanan 4 kişi tutuklandı

Operasyonda gökçe bültenle aranan El-Kaide üyesi M.M.Ç'nin de yakalandığı tamlanan açıklamada, şu ifadelere toprak verildi:

'Adli makamlardan tahsil edilen kontrol sonucu ile (E.Ç) adlı kişi ve bağlantılı bulunan M.M.Ç, H.K. ve İ.G. adlı kişiler 01 Nisan 2016'da meydana getirilen operasyonla yakalanmışlardır. Yakalanan şüpheliler ile ilgilendiren meydana getirilen çalışmalarda şahıslardan M.M.Ç'nin İçişleri Bakanlığı Aranan Teröristler sayfasında 'El-Kaide yıldırı örgütü üyesi olmak' suçundan gökçe bültenle aranan şahıslardan yer aldığı anlaşılmıştır.

Diğer kişilerin da ayrı ayrı suçlardan arandığı 19 Mart 2016 tarihinde İstanbul'da meydana mevrut çalışkan bomba vakasını meydana getiren şahısla bağlantılı oldukları ve baş döndürücü sayıda asayişe etkili kusur ve yıldırı örgütü üyesi iktisap etmek suçlarından kayıtları bulunmuş yer aldığı belirleme edilmiştir. Canlı bomba kendisine kullanılacak bulunan kişilerin profilinin dini duyguları sömürme yapılmak yoluyla eyleme inandırma edilen, kusur dosyası şiş kişi profiline kaynaşma gösterdiği, çarpıcı hedeflere çalışkan bomba şekli gelişim planlama ve gelişim arayışında oldukları değerlendirilmektedir.'

Açıklamada, yakalanan 4 şahsın emniyetteki işlemlerin peşi sıra gönderme edilmiş yer aldığı duruşma kabilinden tutuklandığı kaydedildi.

Muhabir: Yasin Dikme

Kaynak: AA