Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den Türkiye'ye yönelik atış hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü DAEŞ unsurlarına Fırtına obüsleri, çok namlulu roketatar bataryaları ile karadan, koalisyon uçakları ile de havadan operasyon düzenlendiğini ve 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Suriye'de 11 DAEŞ unsurunun, Suriye'den Türkiye'ye yönelik atış hazırlığında olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Terör örgütü hedeflerine bugün Fırtına obüsleri, çok namlulu roketatar bataryaları ile karadan, koalisyon uçakları ile de havadan operasyon gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, koalisyon uçaklarının Tilalayn'a 7, Tel Malid'e ve Harbul'a birer olmak üzere 9 hava harekatı düzenlediği, operasyonlarda 14 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Açıklamada, yapılan atışlar ve hava harekatları sonucunda elde edilen ilk bilgilere göre, örgüte ait bir silahlı araç, atış hazırlığı içerisindeki bir roket fırlatma sistemi ile tahkim edilmiş 3 savunma binasının da imha edildiği belirtildi.

Kaynak: AA