"Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme" ve Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından cezaevinde tutuklu bulunan Can Dündar'ın gazetesi Cumhuriyet, PKK'lı teröristler ve onun yandaşlarının ağzını kullanarak "(PKK) PEKEKE" diye haberlerini servis ediyor. Laik okuru temsil ettiğini söyleyen ancak HDP ve PKK sevicilerin takip ettiği gazete haline gelen Cumhuriyet, haberi okuyanların özellikle böyle okuması için çalışıyor!

Sultanahmet saldırısı sonrası 'Katliam ülkesi' manşetini atan Cumhuriyet Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde gerçekleşen bombalı terörist saldırısını da 'katliam ülkesi' olarak verdi. Haberde PKK ağzını kullanan Cumhuriyet gazetesinin, haberin başlığında, spotunda ve metninde "PKK'liler, PKK'li" yazması dikkat çekti. Bilindiği gibi bu kullanım PKK'lı teröristlerin ve PKK sempatizanlarının kullandığı dil. Yani "K" (Ka) harfinin (Ke) olarak kullanılması...

Her zaman PKK'lılar yerine PKK'liler yazan Cumhuriyet gazetesi polislerin şehit düştüğü, sivillerin öldüğü saldırı için hazırladığı, Mahmut Oral imzalı haberde de PKK ağzını kullanmayı ihmal etmedi. Cumhuriyet'in bu dili sert dille eleştirildi.

Gazete dahada ileri giderek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarında geçen "PKK" kelimesini dahi "PKK'ye" diye yazdı.

TÜRKİYE'DE OLUNCA "KATLİAM ÜLKESİ"

Öte yandan Gazete, "Katliam ülkesi" manşetiyle çıkarak "Türk turizminin ve İstanbul'un kalbinde canlı bomba eylemi gerçekleştirildiğini" yazdı. Ancak, konu Avrupa olunca Cumhuriyet'in nasıl dil değiştirdiği gözler önüne serildi. Gazete, Fransa'da gerçekleşen terör saldırısında "Fransa çocuklarına ağlıyor" manşetini atmıştı.

Kaynak: HABER7.COM