Geçtiğimiz günlerde Yayın Danışmanı Doğan Satmış'ın görevine son verilmesiyle sarsılan Cumhuriyet gazetesinde önemli bir gelişme yaşandı.

Medyatava'nın haberine göre Şubat 2015'te gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturan Can Dündar, görevi geçici olarak bıraktı. Kurum içi yaptığı bir duyuruyla yetkilerini bir süreliğine Cumhuriyet Vakfı'nın İcra Kurulu'na devrettiğini belirten Dündar'ın, yurt dışına çıkacağı ve gazetede yalnızca köşe yazarı olarak yer alacağı öğrenildi.

Ayrıca gazetede Genel Yayın Yönetmeni Yardımcılığı görevini yürüten Tahir Özyurtseven, Yazı İşleri Müdürü Baydu Can, yazı işlerinden Murat Kürşat, Can Döker, Emine Özcan, emlak sayfası editörü Ceren Kumbasar, röportajlarıyla tanınan Selin Ongun ve dış haberler şefi Pınar Ersoy görevinden istifa etti. İşte, Can Dündar'ın kurum içi yaptığı o duyuru:

"Sevgili arkadaşlar, son bir yıldır, bir yandan gazetedeki görevimi yapmaya çalışırken bir yandan da suçlamalar, tehditler, davalar,  hapislikler, mahkûmiyetler, kurşunlanmalar, ifadeler, savunmalar, hakaret bültenleri ile uğraştım. Bu süre içinde hiç tatil yapmadım. Gazetecilik coşkumda ve habercilik inadımda zerrece azalma olmadıysa da bedenen ve ruhen yorulduğumu hissediyorum. Bu tür durumlarda hep yaptığım gibi, yaz süresince sakin bir köşede yeni bir kitaba kapanmak ve geleceği planlamak istiyorum. Bu süre içinde Genel Yayın Yönetmeni olarak idari/editoryal bütün yetkilerimi Cumhuriyet Vakfı’nın İcra Kurulu’na devrediyorum. Cumhuriyet’in de benim de bu zorlu dönemde basın özgürlüğü ve ilkeli habercilik mücadelemizin aynı kararlılıkla süreceğinden kimsenin kuşkusu olmasın."

Odatv.com