İSTANBUL

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve gazetenin imtiyaz sahibi Orhan Erinç'in ifadesine başvuruldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, yaşı nedeniyle hakkında gözaltı kararı çıkarılmayan ancak evinde arama yapılan Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi Orhan Erinç, savcılığın daveti üzerine avukatlarıyla beraber bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Burada Erinç'in, soruşturma savcılığı tarafından ifadesine başvuruldu. İfade verme işlemi yaklaşık 3 saat süren Erinç, daha sonra adliyeden ayrıldı.

Yaşı nedeniyle gözaltı kararı alınmamıştı

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmada yaşı nedeniyle hakkında gözaltı kararı alınmayan Erinç'in evinde arama yapılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında gazetenin yöneticileri, yazarlar ve avukatların da bulunduğu 10 şüphelinin "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan tutuklanmasına karar verilmişti.

Muhabir: Murat Kaya-Yunus Ege-Muhammed Enes Can

Kaynak: AA