Gazetemiz yargı muhabiri Alican Uludağ, davet edildiği Adli Yıl Açılış Töreni'nde, davetiyesinin Saray tarafından iptal edildiği gerekçesiyle töreni izleyemedi.

Gazetemizin yargı muhabiri Alican Uludağ, Yargıtay tarafından Adli Yıl Açılış Töreni'ne tarafından davet edildi. Törene katılmak için Saray'a giden Uludağ'a, "Listede 'adınız yok, içeri alamayız" denilerek törene giriş izni verilmedi.

Karara tepki gösteren Uludağ Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Yargıtay Başkanlığı, adlî yıl açılış töreni için adıma davetiye gönderdi. Sabah töreni izlemek için Saray'a gittim. Listede “adınız yok, içeri alamayız” dediler. Oysa vardı. Sordurdum; Saray, Yargıtay'ın listesinden adımı çıkarmış" ifadelerini kullandı.

Saray'daki adli yıl açılış törenine kişisel menfaatim için gitmedim. Halkın haber alma hakkı için oradaydım. İçeri alınıp alınmamak dert değil. Fakat, bağımsız bir yargı organının kendi törenini yönetememesi, basın özgürlüğünün kısıtlanmasına seyirci kalması üzücü ve düşündürücü.

ÇGD'den tepki

Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu

Çağdaş Gazeteciler Derneği de muhabirimizin alınmamasına tepki gösterdi. ÇGD'nin twitter hesabından yapılan açıklamada "Gazeteci @alicanuludag'ın Yargıtay Başkanı İsmail Cirit’in davetlisi olmasına karşın Cumhurbaşkanlığı’ndaki Adli Yıl Açılış Töreni’ne alınmamasının bir tek açıklaması var: 'Saray'ın kapılı kapılarının ardında hazırlanan sansür ve fişleme listeleri"ifadeleri kullanıldı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/