ADANA

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Adana İl Başkanlığınca, Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen "Sandık Yönetimleri Toplantısı"na katıldı.

Mersin ziyaretinin ardından tekrar Adana'ya döndüklerini anlatan Başbakan Yıldırım, "Adana'ya uğramadan gitmek var mı? Çünkü Adana, Türkiye'nin birinci ilidir. Adana'nın plakası birdir. Adana, birinci olmaya layık bir şehirdir. Onun için buraya uğramadan işimiz rast gitmez. Sizlerle buluşmak, sizlerden enerji almak ve durmadan yola devam etmek için buralardayız." ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanını doğrudan seçiyorsanız hesabı da ondan soracaksınız"

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu anayasa değişikliğine ne gerek var, bu anayasa değişikliğiyle ne yapacaksınız?" eleştirilerine ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Onlar 2007'de anlamamışlar, 2011'de de anlamadılar, 2014'te de anlamadılar, 2016'da hiç anlamadılar ama şimdi anlayacaklar. Bu yapılan değişiklik aslında 2007'deki değişiklik dolayısıyla eksik kalan işlerin tamamlanmasıdır. Ondan başka bir şey değil. Eğer siz cumhurbaşkanını doğrudan seçiyorsanız, görevi de sorumluluğu da yetkiyi de ona vereceksiniz. Hesabı da ondan soracaksınız."

Muhabir: Sinan Uslu

Kaynak: AA