ÇORUM

Çorum’un Osmancık ilçesinde 110 ilkokul öğrencisi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Akören köyündeki Şehit Erol Keskin İlkokulunda taşımalı öğrenim gören 110 öğrenci, okulda yedikleri öğle yemeğinin ardından rahatsızlandı.

Karın ağrısı şikayeti ile Osmancık Devlet Hastanesi'ne götürülen öğrencilerden 26'sı ilk müdahalenin ardından taburcu edilirken, 84 öğrenci müşahede altına alındı.

Kaymakam Abdullah Özübek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, hastaneye gelerek öğrencilerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Özübek, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "İlçemiz İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Aşçılık Bölümü öğrencileri tarafından 3 ilçe ve birçok köyde yaklaşık 908 taşımalı öğrenciye yemek hazırlanıyor. Ancak sadece Akören köyümüzde sıkıntı yaşandı. Şu anda 84 öğrencimiz müşahede altında tutuluyor. Durumu ağır veya ciddi olan öğrencimiz bulunmuyor. Doktorlarımızdan aldığımız bilgiye göre, kontrollü olarak taburcu edilecekler. Genel olarak gıda zehirlenmesi diyemeyiz. Öğrencilerimizin şikayetlerinin sebebi araştırılacak" diye konuştu.

Muhabir: Emrah Akıllı

Kaynak: AA