DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Adem Çelik, "Terör örgütü çocuklarımızın ve gençlerimizin kaliteli ve sağlıklı zaman harcamaları için hep engel oldu. Belediye olarak çocuklarımız ve gençlerimizin topluma faydalı bir birey olabilmeleri için elimizden gelen her türlü imkanı vermeye hazırız." ifadesini kullandı.

  • Terörün zarar verdiği alt yapı yenileniyor
  • Görevlendirme yapılan belediyeler çığır açıyor
  • 'Gürpınar'ı sıfırdan inşa edeceğiz'
  • 'Doğunun incisi'nde yeşil alan atağı
  • 'Sakin şehir' çamur ve çukurdan kurtarılıyor

Terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan belediye başkanlarının yerine kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Diyarbakır Valiliği tarafından Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Çelik, yıllardır hizmete adeta susayan ilçe halkını hak ettiği imkanlara kavuşturmak için hummalı çalışma yürütüyor.

İlçenin farklı noktalarında yapılan cep park alanlarını gezerek incelemelerde bulunan Çelik, belediyenin peyzaj ekibi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Yüksek, Mescit, Konak Mahalleleri, Zembilfroş Kalesi yanı, Orta Çeşme park alanında, Cumhuriyet, Atatürk ve Fevzi Çakmak İlk Okulu ve Orta Okulları bahçelerinde çocukların rahat bir şekilde oyun oynayabileceği oyun alanları, çocuk oyun grupları, yeşil alanlar, vatandaşların da dinlenebileceği oturma alanlarını oluşturduklarını bildirdi.

Konak Mahallesi Silvan Batman karayolu üzerinde bulunan 800 metrekarelik alanın da yeşillendirildiğini kaydeden Çelik, amaçlarının ilçede çok güzel hizmetlere adım atmak olduğunu aktardı.

Çelik, halkın hizmetin en güzeline layık olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çocuklarla gençler bizim için çok önemlidir. Terör örgütü çocuklarımızın ve gençlerimizin kaliteli ve sağlıklı zaman harcamaları için hep engel oldu. Belediye olarak çocuklarımız ve gençlerimizin topluma faydalı bir birey olabilmeleri için elimizden gelen her türlü imkanı vermeye hazırız. Bu çocuklar parkta oynamaya, salıncağa binme imkanı olmayan çocuklardır. İlçemizin çocuklarına yeni park alanlarına kavuşturmak için yer tespiti çalışmalarımız devam etmektedir."

Kaynak: AA