VAN-Cemal Aşan

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Ekim 2015'te 3 kız çocuğunu dağa götürmek istedikleri sırada Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonla yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan V.A. ve E.L. hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

Hazırlanan iddianame, Van 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede şüphelilerin "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 ila 22,5 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Şüphelilerin eylem birliği içinde kız çocuklarını terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katma yönünde hareket ettiklerinin vurgulandığı iddianamede, şu ifadeler yer aldı:

"Terör örgütünün dağ kadrosu ile organik bağ kurmadan ve hiyerarşik ilişki içerisine girmeden terör örgütünün dağ kadrosuna eleman aktarımı yaptırılamayacağı hususu yerleşik Yargıtay kararları ile açıkça sabittir. Her iki şüphelinin de terör örgütü ile organik bağ ve hiyerarşik ilişki içinde oldukları ve dolayısıyla terör örgütü üyelikleri hususunda kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu tüm soruşturma evrakından anlaşılmaktadır."

Olay

Van'da 3 kız çocuğu dağa götürülmek istenirken Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda kurtarılmıştı. Kız çocukları, ifadelerinin ardından ailelerine teslim edilmişti.

İkisi lise öğrencisi 3 kız, kendilerini dağa götürmek isteyen kişilerden şikayetçi olmuştu. Kız çocuklarından biri, HDP Erciş İlçe Başkanlığında irtibat kurdukları V.A'nın dağa gitme konusunda kendilerini yönlendirdiğini anlatmıştı.

Kaynak: AA