Karne okuldan şenlikler belediyeden

Kadıköy Belediyesi, 7 Şubat’a dek tiyatro, bale, sanat dallarıyla ilgili atölyeler ile birbirinden eğlenceli öğretici toplam 126 etkinlik ile çocukları tatilde sanata doyuracak. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Çocuk Sanat Merkezi ve Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Pop Orkestrası Öğretmen ve Öğrencileri “Şarkılarla Masallar 2” müzikali ile çocuklar, pop orkestrası eşliğinde şarkılar söyleyecek. Barış Manço’nun ölümünün 17. yılı olan 31 Ocak günü Barış Manço’nun evi tüm sevenlerine ve çocuklara açık olacak.

 

Sanat kampı

Akbank Sanat, yarıyıl tatili boyunca birbirinden eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor. Yaratıcı dramadan oyuncak heykele, linol baskıdan mozaiğe konusunda uzman eğitmenler eşliğinde hafta içi ve gündüz saatleri seçenekleriyle gerçekleştirilecek atölyeler ile çocuklar eğlenirken, aynı zamanda da öğrenme fırsatı bulacak. (0 212 275 01 45)

Kadıköy Acıbadem’de faaliyet gösteren Kraft Güzel Sanatlar, 6-12 yaş çocuklar için “Junior Sömestr Sanat Kampı” düzenliyor. (0 216 326 64 74)

 

Çocuklar uzay kâşifi olacak!

Maker Çocuk Yarıyıl Kampı’nda düzenlenecek “City X Programı” ile 7-10 yaş arası çocuklar birer uzay kâşifi olacak. Stanford Tasarım Okulu tarafından yazılan “City X Programı” oyununda kâğıt, kalem, oyun kartları, oyun hamuru ve 3D yazıcılar kullanılıyor. 25 Ocak - 29 Ocak tarihleri arasında İstanbul Maker Çocuk Yarıyıl Kampı’nda düzenlenecek City X Programı’na buradan kayıt olabilirsiniz: (0 212 251 64 37)

 

Çocuk Müzikalleri Festivali

Çocuk Müzikalleri Festivali, yarıyıl tatili boyunca her gün saat 13.00’te Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde başlıyor. Tiyatro Alkış, küçük sanatseverler ile Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde buluşuyor. “Pinokyo”dan, “Çizmeli Kedi”ye, “Sevimli Periler”den “Oyuncaklar” müzikaline kadar birçok temsili sahneleyecek.

 

Dotkanyon

Kanyon, yarıyıl tatiline giren çocukları unutmadı. Dotkanyonda tarafından hazırlanan çocuklar için tiyatro atölyeleri 23 Ocak’ta Dotkanyonda sahnesinde başlıyor. Dotkanyonda ekibinden tiyatro sanatçısı Tuğrul Tülek tarafından gerçekleştirilecek atölyelere 6-11 yaş arasındaki tüm çocukları 23 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında Dotkanyonda sahnesi bekliyor. (0212) 572 2070

 

Engelli çocuklar için konser

İstanbul Anadolu Yakası Lions Kulüpleri Federasyonu, Yeşim Salkım konseri ile Ataşehir Lions Özel Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’na destek sağlamayı amaçlıyor. Yeşim Salkım, 22 Ocak saat 20.00’de Kozzy AVM Konser Salonu’nda engelli çocuklara destek için sahnede olacak.

 

Shakespeare anısı

British Council ve Voluntary Service Overseas (VSO) dünya çapında binlerce çocuğun hak ettiği eğitimi almaları için herkesi “En favori Shakespeare anısı”nı anlattığı bir video çekip Twitter / Facebook’tan paylaşmaya davet ediyor. 2016 yılı boyunca sürecek sosyal medya kampanyaları web sitelerinden takip edebilir ve #ShakespeareLives ile #Play- YourPart hashtag’lerini takip ederek ulaşılabilir.

 

Tiyatro şenliği

Sarıyer Sanat Tiyatrosu’nun geleneksel hale gelen sömestr özel çocuk tiyatrosu programı 25 Ocak’ta başlıyor. 2-6 ve 6-14 yaş olmak üzere farklı yaş gruplarına hitap eden oyunlar Akatlar Kültür Merkezi ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenecek. Şenlik kapsamında sezonun yeni oyunu “Rapunzel ile Beyaz Atlı Prensi”, Rapunzel’in hikâyesini farklı bir yorumla sahneye taşıyor. Tiyatro şenliğinde ayrıca “Neşeli Günler”, “Prens ile Denizkızı”, “Külkedisi Harikalar Diyarında”, “Aslan Kral” oyunları sahnelenecek. www.sariyersanat.com

 

Antropolojinin peşinde!

İstanbul Oyuncak Müzesi yarıyıl tatili için çocuklarımıza birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinlikler düzenliyor. “Bremen Mızıkacıları” 24 Ocak’ta, “Seramik Atölyesi” 26 Ocak’ta, tek kişilik müzikli çocuk oyunu “Evvel Zaman İçinde” 26 Ocak’ta, “Oyuncak Atım” atölye çalışması 27 Ocak’ta, gölge oyunu “Karagöz’ün Diş Ağrısı” 27 Ocak’ta, “Kızılderili Köyü” atölyesi 28 Ocak’ta yapılacak. “Bez Bebek Yapım Atölyesi”nde sevimli fare Mickey ve Minnie Mouse oyuncaklarının yapılacağı atölye ise 31 Ocak’ta düzenlenecek. Öte yandan, çocuklar, oyuncakların izinde farklı kültürlere yolculuğa çıkıyor, toplumlardaki farklılık ve çeşitliliğin yarattığı zenginliği oyunlarla öğreniyorlar. Müzenin koridorlarında dünya turuna çıkıp araştırma yapmak isteyen meraklı antropologlar 3 Şubat’taki atölyeye bekleniyor. (0 216 359 4550)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr