Başbakan Yıldırım Atina'da Çipras ile bir araya geldi. Görüşme sonrası lidere Yunanistan'a kaçan darbeci askerler soruldu. Çipras Yunan mahkemelerinin kararına saygı duyulması gerektiğini belirtirken, Yıldırım, "Darbeciler ilişkilere darbe vurmasın" dedi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. İki lider görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

YUNANİSTAN'A KAÇAN FETÖ'CÜ ASKERLERİN İADESİ

İki liderin açıklamalarının ardından soru cevap kısmına geçildi. Çipras, FETÖ firarilerinin iade talebinin reddedilmesi ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Bildiğiniz gibi Yunanistan'da adaletle yönetim arasında büyük bir ayrım var. Biz mahkeme kararlarına katılsak da katılmasak da saygı göstermek zorundayız. Yunan yargısı bir karar verdi ve saygı göstermek zorundayız. İltica başvurusu süreci tamamlanmadı. Şunu açık bir şekilde söyleyebiliriz; söz konusu bir taleple ilgili bir kriz söz konusu değil. Türkiye'de demokratik kurumlara yönelik bir girişimde bulunuldu biz darbecilerin karşısında yer aldık. Biz darbecilerin ülkemizde kabul görebilecek kişiler olmadığını beyan ettik olaydan hemen sonra. Bu siyasi bir görüştür. Bizim Türkiye ile yaptığımız işbirliği çok önemli." 

ÇİPRAS'A UYARI! DARBECİLER İLİŞKİLERE DARBE VURMASIN

"Darbecilerin iadesini arzu ettiklerini" söyleyen Yıldırım ise, "Yargı ile idarenin işleri her ülkede ayrıdır. Biz de bunu söylüyoruz. Fakat Türkiye hakikaten zor günler geçirdi. Unutmayalım ki darbeciler, hukukun verdiği karara tabii ki saygılıyız ama istiyoruz ki darbeciler Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere darbe vurmasın" diye konuştu. 

Kaynak: HABER7.COM