Diyarbakır'da, Çınar Emniyet Amirliğine terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen ve 5 kişinin ölümü, 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıda evleri zarar gören vatandaşlar olaya tepki gösterdi.

Valilik bünyesinde oluşturulan kriz merkezi koordinesinde sağlık, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile takviye jandarma ve polis görevlilerinin sevk edildiği olay yerinde incelemeler yapılıyor.

Ekipler, İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu bina ile çevresindeki birçok ev ve iş yerinde hasara yol açan olayın ardından çalışmalarına devam ediyor.

'Sanki atom bombası düştü'

Saldırıda evi hasar gören vatandaşlardan Sıtkı Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın şiddetiyle evinin bazı duvarlarının yıkıldığını söyledi.

Evinde büyük zarar oluştuğunu belirten Dinç, 'Sanki gökyüzünden bir atom bombası düşmüş gibiydi. Bir anda camlar üzerimize doğru geldi. Çok şükür ailemden kimse zarar görmedi' dedi.

'Kredi ödemeleri daha bitmemişti'

Dinç, satın aldığı bu evin kredi taksitlerinin ödemelerinin sürdüğü bilgisini verdi.

Binanın önündeki kamyonetinin de patlamadan zarar gördüğünü dile getiren Dinç, 'Bu yapılan Müslümanlık değil. Müslüman olan bir insan bu işi kesinlikle yapmaz. Biz Kürt'üz, insanız, Müslümanız. Evimin hali ortada. Bu kış aylarında ne yapacağım? Yeter artık, akan bu kan dursun' ifadelerini kullandı.

Sıtkı Dinç'in eşi Saadet Dinç de patlama nedeniyle kendi binalarına bitişik olan evde yaklaşık 7 aydır oğlu, gelini ve 1 yaşındaki torununun yaşadığını aktardı.

Bu evde büyük hasar oluştuğunu kaydeden Dinç, '10 gündür oğlum ve gelinim yatak odası soğuk olduğu için evin sıcak olan başka odasında uyuyordu. Patlamada çok şükür zarar görmediler' diye konuştu.

Kaynak: AA