DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda, ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar terör örgütüne tepkilerini dile getirdi.

Çınar Emniyet Amirliği ile lojmanına terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda ev ve iş yerleri hasar gören vatandaşlar, yaralarını sarmaya çalışıyor. Kimi vatandaşlar çok zarar gördüğü için evlerini tahliye ederken, iş yerleri hasar gören esnaf da camlarını yeniden takıyor, çevre temizliği yapıyor.

Vatandaşlardan Ö.A, patlama nedeniyle iki katlı evinde ikamet etmenin tehlikeli hale gelmesi nedeniyle konutunu tahliye ettiğini söyledi.

Patlama olduğunda kendisinin evde bulunmadığını, hane halkının büyük bir gürültü duyduğunu, ardından kapı, pencere ve duvarların üzerlerine yıkıldığını aktaran Ö.A, 'Bir insanın evi yıkılınca ne düşünür? Evimiz başımıza yıkıldı. Ne diyelim' dedi.

'PKK'nın sürekli yaptığı halka zulüm niteliğindedir'

Esnaf V.Ö. de patlamayla evdeki camların tamamının kırıldığını belirtti.

V.Ö, 'Bizim bu halimiz ne olacak? Buna bir çare düşünsünler. Biz ne yapacağız, nereye gideceğiz? Şu an insanların hepsi mağdur. Ekmek bulamıyorlar. Perişan olduk. Camlarımız iş yerlerimiz hepsi paramparça olmuş' dedi.

Esnaf M.Y. de patlamanın ardından sabah dükkanı açtıklarında bütün camlarının kırıldığını, eşyaların hepsinin döküldüğünü gördüğünü söyledi.

İşlerinin durma noktasına geldiğini ifade eden M.Y, şöyle devam etti:

'Bu eylemleri tasvip etmiyoruz. PKK'nın sürekli yaptığı halka zulüm niteliğindedir. Sürekli kepenk kapatma olayları... Esnaf çok mağdur. Bu olayların bitmesini istiyoruz. Halkla, esnaf arkadaşlarımızla konuştuğumuzda hepsi aynı şekilde şikayetçi. Hepsi bu defa onlara oy vermeyeceklerini söylüyorlar. Bekledikleri hizmeti görmediler. Oy verdiklerimiz bizim hakkımızı savunacaklarına bizi batırdılar.'

Kaynak: AA